Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ahdistaako valtuutettuja Hämeenlinnan talouskriisi? Katso suora lähetys kaupunginvaltuustosta

Valtuutetut kokoontuvat nyt toisen kerran etäyhteyksien varassa. Isoin tänään päätettävä asia on Verkatehtaan lainajärjestely, mutta isompia asioita tuodaan valtuustolle tiedoksi ja keskusteluun.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto kokoontuu etäyhteyksien varassa myös tänään maanantaina. Kokous alkaa kello 18.

Ensimmäisen ja edellisen kerran valtuuston kokous vietiin läpi sähköisin yhteyksin 27. huhtikuuta.

Kaikilla kaupungin luottamushenkilöillä on käytössään tablettitietokoneet, ja kokousaineisto on ollut sähköistä tämän valtuustokauden alusta lähtien.

Myös kaupungin muut luottamuselimet ovat pitäneet etäkokouksia siitä saakka, kun koronaepidemia alkoi levitä keväällä Suomessakin.

Yleisö voi seurata kokousta Raatihuoneen juhlasalissa (Raatihuoneenkatu 15). Koronaepidemian vuoksi kaupunki kuitenkin suosittelee, että kokousta seurataan suoran nettilähetyksen kautta.

Näet tästä suoran lähetyksen valtuuston istunnosta. Juttu jatkuu videoikkunan jälkeen.

Kaupungin talous puhuttanee

Varsinaisia isoja päätettäviä asioita ei valtuuston esityslistalla tänään ole. Sen sijaan tiedoksi saatettavat asiat ovat isoja, ja odotettavissa onkin, että valtuutetut tarttuvat tilaisuuteen ruotia julkisesti kaupungin pahasti vaikeutunutta taloustilannetta.

Kaupungin talouden “kehitys on huolestuttavaa”, kirjoitti myös kaupungin vastuunalainen tilintarkastaja Minna Ainasvuori tilintarkastuksen loppuraportissaan.

Sen lisäksi käsittelyyn tulevat selvitys talouden toteutumisesta ensimmäisellä vuosikolmanneksella ja ennuste koko vuoden tuloksesta, viime vuoden tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen, tarkastuslautakunnan arviointikertomus viime vuodesta ja kaupungin strategisten yhtiöiden kolmannesvuosiraportit.

Toriparkin puiminen jää syksyyn

Toriparkille valtuusto ei vieläkään pääse pistettä tai puolipistettä laittamaan.

Huhtikuun valtuusto päätti, että “asia on syytä tuoda viivyttelemättä valtuuston päätettäväksi, jotta keskustan kehittämisen pitkään jatkunut epävarmuustilanne saadaan tältä osin lopetetuksi.”

Valmistelu kuitenkin viipyy. Kuumaa perunaa jälkikypsytellään ainakin vielä kolme kuukautta, sillä valtuuston seuraava kokous on vasta kesän jälkeen, 7. syyskuuta.

Isoin päätettävä asia on koronan vuoksi talousvaikeuksiin joutuneen Verkatehdas oy:n lainanmaksun helpottaminen lyhennyssuunnitelmaa muuttamalla.

Keskustelua herättänee myös valtuustoaloite maksuttomasta joukkoliikenteestä. Kaupunkirakennelautakunta päätti osaltaan kuukausi sitten, ettei busseilla kulkemista Hämeenlinnassa muuteta käyttäjille ilmaiseksi. HäSa