Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentti nimitti Matti Vanhasen valtiovarainministeriksi – Edeltäjä Katri Kulmuni vapautettiin samalla tehtävästä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen (kesk.) uudeksi valtiovarainministeriksi tiistaiaamuna. Samalla presidentti vapautti Katri Kulmunin (kesk.) valtiovarainministerin tehtävästä.

Presidentti osallistui videoyhteyden välityksellä kesäasunnostaan Naantalin Kultarannasta.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ilmoitti perjantaina, että eroaa valtiovarainministerin paikalta. Eroilmoitus liittyi kohuun Kulmunille ministeriön rahoilla ostettuun esiintymis- ja viestintäkoulutukseen. Kulmuni oli saanut koulutusta muun muassa puheeseen, jonka piti, kun kamppaili keskustan puheenjohtajuudesta.

Kulmuni jatkaa keskustan puheenjohtajana, vaikka ei olekaan enää hallituksen jäsen.

Vanhanen on entinen pääministeri

Matti Vanhanen on entinen pääministeri, joka nyt vuosien jälkeen palaa hallituksen jäseneksi ja ottaa hoidettavakseen hallituksen toiseksi raskaimman salkun.

Keskusta valitsi maanantai-iltana Vanhasen tilalle eduskunnan puhemieheksi pitkäaikaisen kansanedustajan ja entisen ministerin Anu Vehviläisen. Hänet nimitetään puhemieheksi virallisesti tiistaina iltapäivällä.