Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tekir-selvitysten julkistus siirtyi torstaille – TEMin sisäinen tarkastus tarvitsi lisäaikaa

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ja viestintäyhtiö Tekir toimittivat selvityksensä työ- ja elinkeinoministeriölle konsultointipalvelujen sisällöstä. Ministeriö selvittää myös omaa hankintaprosessiaan.

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) siirsi päivällä entisen valtiovarainministerin Katri Kulmunin (kesk.) viestintäkonsultointiin liittyvän sisäisen tarkastuksensa julkistamista. Ministeriön sisäinen tarkastus tarvitsi asiaan lisäaikaa.

Alun perin ministeriön piti julkistaa keskiviikkona selvitykset, jotka se vaati Kulmunilta ja viestintäyhtiö Tekiriltä yhtiön konsultoinnin ajankohdista ja sisällöstä.

Ministeriö selvittää myös omaa hankintaprosessiaan, kuten asian valmisteluun, sopimuksen laatimiseen ja laskutukseen liittyviä asioita.

Puoluekokouspuhe muutti TEMin mielen

TEM ja valtiovarainministeriö eivät aluksi katsoneet, että Tekiriltä tehtyihin viestintäkonsultointihankintoihin olisi liittynyt oikeudellisia tai hallinnollisia epäselvyyksiä.

Tilanne muuttui, kun Kulmuni kertoi perjantaisessa tiedotustilaisuudessa paitsi erostaan myös puoluekokouspuheen harjoittelusta. Takaisinperintä käynnistyi.

Katri Kulmunilla ja Tekirillä oli tiistai aikaa selvittää työ- ja elinkeinoministeriölle palvelujen sisältö.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan TEM on maksanut koulutuksista kaikkiaan 24 100 euroa. Se on ilmoittanut perivänsä takaisin kaiken, mikä ei liittynyt ministerin tehtäviin.

Kulmuni ilmoitti jo ennen eroaan maksavansa itse 56 000 euron koulutukset.

VM selvittää laskua joulukuulta, jolloin Kulmuni oli elinkeinoministeri

Myös valtiovarainministeriö (VM) aikoo pyytää selvitystä Kulmunilta ja Tekiriltä.

Suomen Kuvalehden mukaan ministeriö pyytää Kulmunilta ja Tekiriltä selvitystä nimenomaan joulukuun konsultointilaskusta, joka oli liittynyt tuolloisen elinkeinoministeri Katri Kulmunin esiintymiseen A-studiossa keskustan puheenjohtajana. Laskun maksoi VM.

Sen sijaan Kulmunin valtiovarainministerikauden koulutuksiin ministeriöllä ei ainakaan tässä vaiheessa ole huomautettavaa.

Helsingin Sanomien haastattelussa (8.6.) ministeriön viestintäjohtaja Thomas Sund kertoi, että VM on maksanut kaksi koulutuskokonaisuutta Kulmunin toimiessa valtionvarainministerinä, eikä kummassakaan ole ministeriön mukaan epäselvyyksiä.

Uutista on muokattu 10.6. klo 20.10: Lisätty tieto, että selvitysten julkistus siirtyi torstaille.