Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kirje: Anni Puntila jätti kaupungille haikeat jäähyväiset

Rikosepäilyjen kohteena oleva kaupunginvaltuutettu Anni Puntila (kok.) ei enää osallistunut valtuuston “lukukauden” viimeiseen istuntoon reilu viikko sitten, vaikkei laillista estettä sille olisi ollut.

Kuntalain mukaan valtuusto voi oikeudenkäynnin ajaksi pidättää luottamushenkilön toimestaan, jos hänet on asetettu syytteeseen rikoksesta, jonka laatu tai tekotapa osoittaa, ettei hän voi toimia luottamustehtävässään sen edellyttämällä tavalla.

Kyse on vasta epäilyistä – seikka, joka kuumimmilta some-keskustelijoiltakin on taas unohtunut.

Puntilan tilalla kokouksessa istui varavaltuutettu Jarmo Vainio, joka nousee syyskuussa varsinaiseksi valtuutetuksi.

Jo aiemmin, toukokuun lopulla, Puntila oli ilmoittanut aikeestaan jättää kaikki luottamustehtävänsä. Kaupunginhallitus käsitteli Puntilan eronpyyntöä maanantaina ja odotetusti päätti ehdottaa kesän jälkeen kokoontuvalle valtuustolle eron myöntämistä.

Kaupungin- ja maakuntavaltuustojen sekä sivistys- ja hyvinvointilautakunnan jäsenyyden sekä kaupunginhallituksen varajäsenyyden lisäksi Puntilalla on hallituspaikat kolmessa kaupungin tai seudun yhtiössä.

Sähköpostissaan kaupungille Puntila kirjoitti tehneensä eropäätöksen surullisin ja haikein mielin.

“Luottamustehtävät ja hallitustyöskentely ovat olleet tärkeä osa elämääni: olen kokenut olevani avuksi kotikaupungillemme ja olen myös oppinut paljon kuluneiden vuosien aikana”, hän kirjoitti ja jatkoi:

“Antoisinta pesteissäni on ollut tutustuminen teihin ja kaikkiin muihinkin hämeenlinnalaisiin. Kiitos että olen saanut tehdä töitä kanssanne. Joudun silti jättämään eronpyyntöni, koska koen vahvasti, etten voi toimia luottamustehtävissä silloin, kun johtamaani yhtiötä epäillään ympäristörikoksista.”

Puntila kertoi jatkavansa kokoomuksen jäsenenä ja aktiivisena äänestäjänä.

Lue myös: Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja yllättyi Puntilan eroilmoituksesta: “Hänellä oli hyvin vaativia paikkoja” (29.5.2020)