Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannuksen menoliikenne käynnistyy tänään – Laaja ukkosrintama haittaa ajokeliä iltaan asti

Päivän mittaan ukkostava alue liikkuu hitaasti itäisen Suomen ylle.

Juhannuksen menoliikenne on tänään torstaina vilkkaimmillaan. Ruuhkahuipun on ennustettu osuvan iltapäivälle kahdentoista ja seitsemän väliselle ajalle, arvioi valtion liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finland. Pohjoisessa menoliikenne voi olla vilkasta vielä myöhemmin illalla.

Juhannusmatkalaiset saavat ajella paikoitellen epävakaassa säässä. Sade- ja ukkoskuurojen rintama ulottuu tällä hetkellä Uudeltamaalta Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen ja liikkuu hitaasti pohjoiskoilliseen. Voimakkaimmin aamulla on ukkostanut maan etelä- ja keskiosassa.

Päivän mittaan ukkostava alue liikkuu hitaasti itäisen Suomen ylle. Pohjois-Pohjanmaalta Itä-Suomeen ulottuvalla vyöhykkeellä varoitetaan rajuista ukkoskuuroista.

–  Paikoin voi sataa rankastikin. Ukkosiin voi liittyä ukkospuuskia ja voimakasta salamointia, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko.

Liikenteessä näkyvyys voi hetkellisesti heikentyä ja vesiliirron riski on olemassa.

Yöhön mennessä ukkoset enimmäkseen laantuvat, ja perjantai näyttää lähes koko maassa poutaiselta.

Suurimmat autoletkat arvioidaan torstaina muodostuvan 9-tielle Tampereen ja Oriveden välille, 5-tielle Lusin ja Mikkelin välille sekä 4-tielle Helsingin ja Lusin välille.

Tietyöt voivat hidastaa liikennettä pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä sekä paikoitellen monilla valtateillä. Valtatiellä 4 on useita tietöitä.