Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Yksi kuumimmista viikoista tämä tulee olemaan" – Viikonvaihteen jälkeen sää muuttuu tavanomaisemmaksi

Juhannuksen lämmin ja aurinkoinen sää jatkuu vielä tällä viikolla, mutta viikonvaihteen jälkeen hellelukemia ei todennäköisesti mitata enää missään, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila STT:lle.

Hellelukemiin päästään tänään Länsi-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Idässä ja Pohjois-Lapissa jäädään hieman alle 25 asteen.

– 30 asteen raja ei mene vielä tänään missään rikki, korkeimmillaan lämpötila nousee 27 asteeseen.

Sää on koko maassa aurinkoinen, selkeä tai puolipilvinen. Sateita ei ole ja tuulet ovat heikkoja. Lämpötilat ovat kirineet koko maassa jo 20 asteen yläpuolelle.

Harvinaiset helteet jatkuvat vielä viikon

Sää lämpenee tällä viikolla päivä päivältä. Huomenna lämpimintä on Etelä- ja Keski-Suomessa, missä päästään jo 27–28 asteeseen.

– Lämpötila saattaa nousta 30 asteeseen jo keskiviikkona. Lämpimimpiä päiviä lienevät torstai ja perjantai, etelässä ja lännessä päästään monin paikoin jo siihen 30 asteeseen. Lapissa ilma on hieman viileämpää, ei sielläkään missään nimessä kylmä ole. Yksi kuumimmista viikoista tämä tulee olemaan, se on ihan selvää, Jylhä-Ollila sanoo.

Helteet jatkuvat aina viikonloppuun asti, mutta sunnuntaista alkaen sää viilenee ja muuttuu kesäkuulle “tavanomaisemmaksi”. Jylhä-Ollilan mukaan lämpötilat laskevat seuraavalla viikolla 20 asteen vaiheille, ja helteet näyttäisivät väistyvän.

Kesäkuu on kokonaisuudessaan ollut Jylhä-Ollilan mukaan harvinaisen lämmin, aurinkoinen ja vähäsateinen. Juhannussää oli mittaushistorian lämpimimpiä koko 2000-luvun ajalta.