Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Lopeta huutaminen – puhuminen vie melkoisesti happea" – George Floydin surmannut entinen poliisi Derek Chauvin ei huomioinut Floydin avunpyyntöjä, paljastavat uudet todisteet

Floyd pyysi poliisin painaessa häntä maahan kertomaan lapsilleen rakastavansa heitä.

George Floydin kuolemasta syytetty entinen poliisi Derek Chauvin komensi Floydin hiljaiseksi, kun tämä sanoi toistuvasti, ettei pysty hengittämään, kertoi Reuters.

Valkoinen Chauvin surmasi mustan Floydin pidätystilanteessa 25. toukokuuta Yhdysvaltojen Minneapolisissa.

Hänet ja kolme muuta poliisia irtisanottiin ja heitä syytetään Floydin murhasta tai avunannosta siihen. Muista poliiseista yksi oli musta, yksi valkoinen ja yksi aasialainen.

– Kertokaa lapsilleni, että rakastan heitä. Olen kuollut, Floyd sanoi poliisin pitäessä häntä paikoillaan vatsallaan maassa ja painaessa polvella niskan ja pään alueelta.

Tuoreet todisteet ovat peräisin tilanteessa mukana olleen poliisin vartalokameran nauhalta, joka julkaistiin keskiviikkona.

Floydin kuolema johti rasismin vastaisiin protesteihin Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa.

“Te tapatte minut”

Uusien todisteiden mukaan Floyd aneli apua poliisin otteessa.

– Olen lopussa, lopussa. Minulla on klaustrofobia. Vatsaani koskee. Niskaani koskee. Kaikkialle koskee. Tarvitsen vettä tai jotain, kiitos. Olkaa niin kilttejä? En pysty hengittämään, hän sanoi.

– Te tapatte minut.

Floydia otteessaan pitänyt poliisi Chauvin vastasi:

– Lopeta siinä tapauksessa puhuminen, lopeta huutaminen. Puhuminen kuluttaa melkoisesti happea.

Poliisi ehdotti asennon vaihtamista

Chauvin pidätettiin neljä päivää Floydin kuoleman jälkeen. Hän on kiistänyt syyllistyneensä murhaan. Kolmea muuta poliisia syytetään avunannosta murhaan.

Todisteiden mukaan yksi poliiseista, Thomas Lane, ehdotti tilanteessa, että Chauvin kääntäisi Floydin kyljelleen.

– Ei, hän pysyy tässä mihin panin hänet, Chauvin vastasi.

Poliisien oikeudenkäynti alkaa maaliskuussa.