Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kirje: Janakkalaan suivaantunut entinen kokoomusvaltuutettu haluaa Hämeenlinnaan

Kaupungin perustama Asemantaustan kaupunginosan tontinhakupalvelu, Asemantausta-finderi, lämpenee verkalleen.

Hämeenlinnan nettisivuilla on tällä hetkellä kolme hakuilmoitusta, joissa ilmaistaan halukkuus muuttaa rautatieaseman läheisyyteen.

Yksi ilmoittajista on Janakkalan pitkäaikainen kunnanvaltuutettu Ari Laivola (kok.).

Kunnanvaltuusto myönsi 8. kesäkuuta Laivolalle hänen pyytämänsä eron luottamustoimista. Taustalla oli pitkään jatkunut kiista kunnan kanssa Hopealahti-hankkeesta, jossa maanrakennusyrittäjänä toimiva Laivola on mukana.

Sittemmin Laivola ilmoitti eronsa syyksi myös sen, että hän oli muuttanut Janakkalasta Riihimäelle. Hämeen Sanomien haastattelussa toukokuussa hän kertoi, ettei ole vielä päättänyt lopullista asuinpaikkaansa ja että hän etsiskelee paikkaa uuden talon rakentamiselle.

Asemantaustassahan on isoja tontteja, joista lohkaista. Jos kaupat jonkun asemantaustalaisen kanssa syntyvät, niin tiedä vaikka Laivola nähdään vielä Hämeenlinnan kunnallispolitiikassa.

Kirjojen muuttamisella kaupunkiin tulee kuitenkin kiire.

Ehdokkaan vaalikelpoisuuden määräytymiselle ei ole laissa selvää ajankohtaa, mutta seuraaviin kuntavaaleihin osallistuvan ehdokkaan kotikunnan tulee käytännössä olla selvä viimeistään 17. maaliskuuta ensi vuonna. Tuolloin keskusvaalilautakunnat käsittelevät ja ratkaisevat ehdokashakemuksiin tehdyt täydennykset.