Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kirje: Laiva, joka kyyti Kekkosta, Titoa ja Ilves-faneja on nyt ulosmitattuna

Yhdeksäntoista vuotta sitten Hämeen Sanomat seilasi m/s Tampere -laivalla sen pitkäaikaisen päällikön kanssa Hämeenlinnasta Manseen.

Entinen kippari Unto Tähkänen oli Laiva Oy Matkailun, nykyisen Suomen Hopealinjan, palveluksessa 34 vuotta. Risteilemässä ramppasi Stadin koululaisia, Kekkosta ja Titoa.

Nyt vaiheikkaan historian omaava laiva lilluu ulosmitattuna Ratinan suvannossa ja odottaa, että joku tarjoaisi nettihuutokaupassa siitä enemmän kuin 7 500 euroa, joka oli korkein tarjous viime torstaina.

Vuonna 1957 Vaasassa valmistuneen laivan kytkös Hämeenlinnaan katkesi, kun Hopealinja myi sen pois uusien pursien tieltä vuonna 2013. Aluksesta tuli tuttu näky Tampereen Laukontorin rannassa ravintolalaivana.

Toissa vuonna laivan uudet omistajat kaavailivat satunnaisia purjehduksia Hämeenlinnaan.

Laivanvarustamo Tampere Oy:n edustaja kuitenkin valitteli lehtihaastattelussa, että ajanpuute iski. Pirkanmaalla oli paljon tilauksia.

Yhtiön tuoreimmat tulostiedot ovat vuosilta 2017 ja 2016. Noina vuosina se teki yhteensä 67 000 euron liikevaihdolla 124 000 euron tappion.

Tilausristeily Hämeenlinnan kuitenkin onnistui. Tai no, onnistui ja onnistui.

Vuoden 2018 syksyllä m/s Tampereen kyydissä oli 19 Ilveksen lätkäfania, jotka olivat palaamassa kotiin HPK-matsista. Laiva juuttui keulastaan kiinni Vanajaveden matalikkoon.

Kuinka kävi?

HPK hävisi 3–4.

Mutta jottei tämä mene ihan synkistelyksi, muistutettakoon, että hallitseva suomenmestari ei ole Ilves. HäSa