Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rauhattomuudet yltyivät jälleen Beirutissa – mellakkapoliisi hillitsee kivillä aseistautuneita mielenosoituksia

Sunnuntaina tuhannet vihaiset mielenosoittajat kerääntyivät parlamentin lähistölle Libanonin pääkaupungissa Beirutissa.

Libanonin hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat jälleen kiihtyneet maan pääkaupungissa Beirutissa.

Mielenosoittajat ovat heittäneet kiviä turvallisuusjoukkoja vastaan, kertoo uutistoimisto Reuters. Tuhannet mielenosoittajat ovat kerääntyneet parlamenttitalon lähistölle.

– Haluamme koko hallituksen lähtevän, haluamme vaalit heti, sanoi mielenosoittaja Yusef Dour.

– Haluamme tuhota ja tappaa hallituksen. He eivät antaneet meille työpaikkoja eivätkä oikeuksia, kommentoi 19-vuotias työtön Nissan Ghrawi.

Lauantaina satoja ihmisiä loukkaantui mielenosoituksissa Beirutissa, kun mielenosoittajat valtasivat julkisia rakennuksia. Armeija otti rakennukset haltuunsa myöhään illalla.

Ihmiset ovat osoittaneet mieltä hallitusta vastaan sen jälkeen, kun valtava räjähdys pirstoi satamaa Beirutissa viime tiistaina.

Räjähdyksessä kuoli ihmisiä kymmenittäin ja loukkaantui tuhansia.

Kansa oli jo valmiiksi vihainen maata kiusanneen talouskriisin takia. Räjähdys on ajanut heidät jopa kymmenientuhansien osallistujien mielenosoituksiin.

Myös yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi sunnuntaina, että Libanonin olisi tehtävä avoin tutkinta Beirutin räjähdyksestä ja sen syistä.