Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi on ampunut kyynelkaasulla riehuvia mellakoitsijoita Beirutissa

Sunnuntaina tuhannet vihaiset mielenosoittajat kerääntyivät parlamentin lähistölle Libanonin pääkaupungissa Beirutissa.

Libanonin hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat jälleen kiihtyneet maan pääkaupungissa Beirutissa.

Poliisi on ampunut kyynelkaasulla kivillä aseistautuneita mielenosoittajia. Mellakoitsijat yrittivät murtautua suljetulle alueelle parlamentin edustalla.

Uutistoimisto Reustersin mukaan mellakoitsijat ovat murtautuneet myös ministeriön tiloihin. Turvallisuusjoukkojen suuntaan on lennellyt isoja kiviä.

Paikalle on kerääntynyt sunnuntai-illan aikana tuhansia vihaisia ihmisiä.

– Haluamme koko hallituksen lähtevän, haluamme vaalit heti, sanoi mielenosoittaja Yusef Dour.

– Haluamme tuhota ja tappaa hallituksen. He eivät antaneet meille työpaikkoja eivätkä oikeuksia, kommentoi 19-vuotias työtön Nissan Ghrawi.

Lauantaina satoja ihmisiä loukkaantui mielenosoituksissa Beirutissa, kun mielenosoittajat valtasivat julkisia rakennuksia. Armeija otti rakennukset haltuunsa myöhään illalla.

Ihmiset ovat osoittaneet mieltä hallitusta vastaan sen jälkeen, kun valtava räjähdys pirstoi satamaa Beirutissa viime tiistaina.

Räjähdyksessä kuoli ihmisiä kymmenittäin ja loukkaantui tuhansia.

Kansa oli jo valmiiksi vihainen maata kiusanneen talouskriisin takia. Räjähdys on ajanut heidät jopa kymmenientuhansien osallistujien mielenosoituksiin.

Myös yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi sunnuntaina, että Libanonin olisi tehtävä avoin tutkinta Beirutin räjähdyksestä ja sen syistä.