Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostakaa makkaraa ei raikaa enää Australiassa – Porttipuhaltimena tunnetun nokkahuilun soittaminen kielletään koronan vuoksi Uuden Etelä-Walesin kouluissa

Puhallinsoitinten lisäksi kielletään myös kuorolaulanta ja koulun tanssit. Päätöksellä koitetaan suitsia koronatartuntoja, jotka ovat luikerrelleet moniin Sydneyn kouluihin.

Australian väkirikkain osavaltio kieltää koululaisilta muun muassa nokkahuilun soiton ja koulun kuoroissa laulamisen, viranomaiset ilmoittivat tänään. Päätöksellä koitetaan suitsia koronatartuntoja, jotka ovat luikerrelleet moniin Sydneyn kouluihin.

Uuden Etelä-Walesin osavaltion koulutuksesta vastaava viranomainen kertoi, että osavaltiossa kielletään ryhmälaulanta ja ryhmissä tapahtuva puhallinsoitinten soittaminen.

Koronan vuoksi kiellettyihin puhallinsoittimiin lukeutuu myös nokkahuilu, joka on monille lapsille ensimmäinen puhallinsoitin ja eräänlainen portti instrumenttien maailmaan.

Suomessakin koululapset ovat vuosikymmenten saatossa kokoontuneet ala-asteen musiikkitunneille tapailemaan yhdessä Ostakaa makkaraa -laulun ensimmäisiä säveliä. Englanninkielisissä maissa samainen luritus tunnetaan nimellä Hot Cross Buns.

Puhallinsoitinten ja kuorolaulujen lisäksi Uuden Etelä-Walesin kouluissa kielletään myös koulujen järjestämiä sosiaalisia tapahtumia, kuten tansseja ja valmistujaisjuhlia.

Australiassa ehdittiin elää monta kuukautta lähes täysin ilman kotimaassa tapahtuneita tartuntoja, mutta tartuntojen määrä on noussut jälleen maan sisällä.

Maan toisiksi suurimpaan kaupunkiin Melbourneen on asetettu liikkumisrajoituksia. Vaikka uusien päivittäisten tartuntojen määrä on laskussa, varmistuu kaupungissa päivittäin satoja uusia tapauksia.

Monet Melbournen tartunnoista on yhdistetty vanhainkoteihin, joissa myös koronaan liittyvien kuolemien määrä on ollut nousussa viime aikoina.

Australiassa yli 23 000 koronatartuntaa

Johns Hopkins -yliopiston mukaan Australiassa on varmistettu yhteensä yli 23  000 koronatartuntaa, minkä lisäksi maassa on kirjattu 421 koronaan liittyvää kuolemaa.

Tilastosivusto Worldometerin mukaan maassa on miljoonaa asukasta kohden varmistettu 923 tartuntaa ja kirjattu 16 koronakuolemaa. Suomessa vastaavat suhdeluvut ovat 1  395 ja 60.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa tartuntoja on miljoonaa asukasta kohden 16  805 ja koronakuolemia 523. Koronatartuntoja ja -kuolemia on määrällisesti eniten Yhdysvalloissa.

Euroopassa pahasti koronan runtelemissa Espanjassa ja Britanniassa on kuitenkin USA:ta enemmän väkilukuun suhteutettuja koronakuolemia. Espanjassa on kirjattu miljoonaa asukasta kohden 612 koronakuolemaa ja Britanniassa 609.