Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Halla-aho: "Tälle voidaan nyt nauraa, mutta perussuomalaisten kuntavaalitavoite on olla suurin kuntapuolue"

Puheenjohtaja Halla-ahon mukaan Suomi on kunnalliskorruption, hyväveliverkostojen ja puoluepoliittisten läänitysten luvattu maa.

Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon (ps.) mielestä perussuomalaisten ei pidä asettaa sen vaatimattomampaa kuntavaalitavoitetta kuin olla vaalien jälkeen suurin kuntapuolue.

– Tälle tavoitteelle voidaan nauraa nyt, aivan kuten vielä vuonna 2018 naurettiin tavoitteellemme olla suurin eduskuntapuolue. Tavoite on realistinen, mutta se vaatii johdonmukaista ruohonjuuritason työtä, Halla-aho sanoi keskiviikkona eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Turussa.

Halla-ahon mukaan Suomi on kunnalliskorruption, hyväveliverkostojen ja puoluepoliittisten läänitysten luvattu maa.

– Tämä järjestelmä on nyt peloissaan, kuten jokainen teistä voi kentällä aistia, ja sen vastarinta tulee olemaan raivokasta seuraavien puolen vuoden aikana.

Kunnallisvaalien tuloksella on Halla-ahon mielestä ratkaiseva merkitys myös punavihreän hallituksen itseluottamukselle ja jatkolle.

“Rummutuksemme koronasta tuotti tulosta”

Suomi on toistaiseksi selviytynyt pandemiasta vähäisemmillä inhimillisillä ja taloudellisilla vaurioilla kuin monet muut maat. Halla-aho kiitti omaa eduskuntaryhmäänsä siitä, että se oli hereillä tämän tilanteen kanssa jo aivan alussa.

– Silloin hallitus vielä oli sitä mieltä, että korona ei eroa kausi-influenssasta ja että spektaakkelit voidaan jättää muille.

– Ilman rummutusta ja painetta Suomi olisi lähtenyt mukaan Ruotsin laumasuojastrategiaan, ja jälki olisi mahdollisesti ollut samanlaista.

Ärsyttävintä ja huolestuttavinta Sanna Marinin (sd.) hallituksen toiminnassa on Halla-ahon mukaan ollut herkkänahkaisuus, omien kasvojen suojelu, syvä usko omaan erinomaisuuteen ja ylimielisyys eduskuntaa ja oppositiota kohtaan.

– Median nuoleskeleva suhtautuminen hallitukseen varsinkin Marinin pääministerikauden alkuvaiheessa epäilemättä ruokki tätä asennetta, Halla-aho arvosteli.

Halla-aho toivoo, että korona pysyy kurissa myös jatkossa, vaikkakin huolestuttavia merkkejä on ilmassa.

– Huolestuttavaa on myös se, että kevään virheistä ei ole opittu vaan tismalleen samoja karkeita virheitä toistetaan, hän viittasi leväperäisiin karanteenitoimiin lentokentillä.

Korona paljasti piilossa olleita ongelmia

Halla-ahon mukaan koronakriisi on nostanut esiin monia piilossa olleita ongelmia ja toisaalta jättänyt toisia ongelmia varjoonsa.

– Perussuomalaiset ovat aina puolustaneet kotimaista ruuantuotantoa. Suomalainen ruoka on sekä huoltovarmuusteko, työllisyysteko että ilmastoteko.

– Harva hahmotti ennen kevättä ja rajojen sulkeutumista, että maatilat ovat niin täydellisen riippuvaisia kolmansista maista tulevista työntekijöistä. Tämä tilanne ei ole terve, ja meidän tulee hakea siihen rakenteellista muutosta, Halla-aho sanoi.’

Punavihreän hallituksen asenne maatilojen työvoimapulaan oli hänen mielestään suorastaan irvokas.

– Perussuomalaiset tekivät hyvin konkreettisen ehdotuksen siitä, että koronan vuoksi lomautetut tai irtisanotut suomalaiset voisivat tässä poikkeustilanteessa ottaa vastaan maataloustyötä ilman, että tämä vaikuttaisi heidän työttömyysetuuksiinsa.

Suomalaisten työllistäminen ei kuitenkaan Halla-ahon mukaan kiinnostanut hallitusta.

– Sen sijaan vaadittiin ulkomaalaisia keinolla millä hyvänsä, vaikka valtion maksamilla charter-lennoilla. Vihreät käyttivät maatalouden ongelmia tekosyynä turvapaikkajärjestelmän nakertamiseen ajamalla läpi mm. työskentelyoikeuden jopa laittomasti maassa oleskeleville.