Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valkoinen talo: Trump ei peruuta Kenoshan-vierailuaan kuvernöörin kehotuksesta huolimatta

Wisconsinin kuvernööri Tony Evers vetosi kirjeessään Trumpiin ja sanoi että hänen vierailunsa pahentaisi rotumellakoista syntynyttä kahtiajakoa kaupungissa.

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump pitää kiinni tämän viikon matkastaan Wisconsinin Kenoshaan, tiedotti Valkoinen talo CNN:n mukaan.

Trump ei peruuta vierailua, vaikka Wisconsinin kuvernööri Tony Evers vetosi häntä tekemään niin avoimessa kirjeessään. Evers on huolissaan siitä, että presidentin läsnäolo pahentaisi kaupungin levottomuuksia, jotka alkoivat valkoisen poliisin ammuttua mustaihoisen Jacob Blaken reilu viikko sitten.

– Presidentti Trump odottaa tiistain vierailua ja sitä, että voi auttaa tätä hienoa kaupunkia toipumaan, sanoi Valkoisen talon lehdistösihteeri Judd Deere.

Lausunnon mukaan kenoshalaiset ovat toivottaneet presidentin tervetulleeksi ja odottavat tämän tukevan paikallista viranomaistyötä ja yrityksiä.

Kun Deereltä kysyttiin, tapaako Trump ammutun Blaken perhettä, tämä sanoi ettei aikataulua ole vielä lyöty lukkoon.

“Läsnäolonne estää toipumisen”

Valkoinen talo antoi lausuntonsa muutama tunti sen jälkeen, kun Evers ilmaisi huolensa siitä, mitä seurauksia presidentin vierailulla voi olla Kenoshassa ja osavaltiossa.

– Olen huolissani, että läsnäolonne estää toipumista. Olen huolissani, että läsnäolonne vain siirtää eteenpäin työtä, jota on tehtävä kahtiajakautuneisuuden ylittämiseksi, hän kirjoitti Trumpille.

– Ihmiset surevat ja yrittävät selviytyä traumasta. Kahtiajakoa ei tule lietsoa, vaan tehtävämme on johtaa esimerkillä ja rauhoittavalla läsnäololla, Evers kirjoitti.

Protesteissa kuolonuhreja

Väkivaltaiset protestit ja levottomuudet alkoivat Kenoshassa, kun poliisi ampui 29-vuotiasta Blakea selkään seitsemän kertaa.

Kaksi ihmistä on kuollut ja yksi loukkaantunut sen jälkeen alkaneissa protesteissa. Uhrit olivat 26- ja 36-vuotiaita. Poliisi on pidättänyt 17-vuotiaan, jota epäillään ampumisesta.

Eversin lisäksi myös Wisconsinin varakuvernööri Mandela Barnes on tuominnut Trumpin vierailun.

– Presidentin lausuntojen perusteella en ymmärrä, miten hänestä olisi täällä apua. Emme tarvitse häntä nyt, hän sanoi CNN:n haastattelussa.