Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallink-konserni aloittaa mittavat sopeutustoimet – Vaikuttavat jopa 2 500 työntekijään eri maissa

Yhtiön mukaan tilannetta seurataan tiiviisti ja tarvetta sopeuttamistoimenpiteiden riittävyydestä arvioidaan jatkuvasti.

Tallink-konserni aloittaa täällä viikolla neuvottelut irtisanomisista Virossa ja Latviassa. Suomen tytäryhtiössä on käynnissä mittavat lomautukset. Koronakriisin seurauksena aloitetut sopeutustoimet vaikuttavat yhtiön mukaan yhteensä jopa 2500 työntekijään Tallink-konsernin eri maissa.

Suomen Tallink Silja Oy:ssä on parhaillaan käynnissä mittavia maa- ja merihenkilöstön lomautuksia, jotka jatkuvat koko- tai osa-aikaisina toistaiseksi. Lomautukset koskevat lähes kaikkia Tallink Siljan noin 1200 työntekijää, niin maaorganisaatiossa kuin Suomen lipun alla operoivilla kahdella laivalla eli Silja Serenadella ja Baltic Princessillä.

Yhtiön mukaan tilannetta seurataan tiiviisti ja tarvetta sopeuttamistoimenpiteiden riittävyydestä arvioidaan jatkuvasti.

– Alueemme pandemiatilanteen viimeaikainen paheneminen, kotimarkkinoidemme erilaiset lähestymistavat matkustusrajoituksiin ja matkustusohjeita koskeva sekalainen viestintä, ovat kaikki vaikuttaneet kielteisesti lipunmyyntiin viimeisen kolmen viikon aikana, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene yhtiön tiedotteessa.

Tallink-konsernin mukaan taustalla vaikuttaa myös se, että valtioiden tukitoimista ei ole tehty päätöksiä.

– On selvää, että nykytilanteessa ei ole taloudellisesti mahdollista jatkaa kaikkien syksylle ja talvelle suunniteltujen tuotteiden ja palvelujen tarjoamista. Näin ollen emme myöskään pysty tarjoamaan niin paljoa työtä konsernimme työntekijöille kuin toivoimme, hän toteaa.

Yhtiön mukaan suunnitelmat tehtiin keväällä sillä oletuksella, että liikennöinti Ruotsiin pystytään palauttamaan.