Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallink Silja Oy aloittaa yt-neuvottelut maahenkilöstön kanssa – Arvioitu vähennystarve on 120 työpaikkaa

Neuvottelut voivat johtaa organisaatiorakenteen muutoksiin, irtisanomisiin, toimintojen keskittämiseen Tallink-konserniin, osa-aikaistamisiin ja lomauttamisiin

Tallink Silja Oy aloittaa Suomessa yhteistoimintaneuvottelut maahenkilöstönsä kanssa. Arvioitu vähennystarve on 120 työpaikkaa, yhtiö kertoo. Tallink Silja pyrkii sopeuttamaan toimintaansa koronaviruspandemian ja matkustusrajoitusten vuoksi. Lisäksi satojen työntekijöiden lomautukset jatkuvat.

– Jatkuvasti muuttuvat matkustusrajoitukset, hallituksen erilaiset ulostulot ja kotimarkkinoidemme erilaiset lähestymistavat rajoituksiin ovat käytännössä lopettaneet laivamatkustuksen ja olemme joutuneet pysäyttämään useita laivojamme satamiin. Tällä hetkellä meidän on nopeasti sopeutettava liiketoimintaamme yrityksen taloudellisen kestävyyden varmistamiseksi. Joudumme valitettavasti aloittamaan yhteistoimintaneuvottelut henkilöstömme kanssa, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Neuvottelut alkavat 12. lokakuuta ja niiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Neuvottelut voivat johtaa organisaatiorakenteen muutoksiin, irtisanomisiin, toimintojen keskittämiseen Tallink-konserniin, osa-aikaistamisiin ja lomauttamisiin.

Tallink Silja Oy:n yt-neuvottelujen piirissä ovat kaikki noin 370 työntekijää maatoiminnoissa. Lähes jokainen tallinksiljalainen on ollut ja on edelleen lomautettuna. Nyt suunniteltujen irtisanomisten lisäksi lomautusten arvioidaan jatkuvan ja ne voivat olla määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia.