Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trump jäädytti elvytysneuvottelut, demokraatit syyttävät selän kääntämisestä – "Trump on rampa ankka"

Somejätti Twitter poisti istuvan presidentin tviitin, joka vertasi koronavirusta kausi-influenssaan. Puhemies Nancy Pelosin mukaan Trump voidaan jo unohtaa.

Valtavasta koronaelvytyspaketista jatketaan neuvotteluja vasta vaalien jälkeen. Näin päätti Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump, joka kertoi asiasta Twitterissä.

– Olen ohjeistanut edustajiani lopettamaan neuvottelut vaaleihin saakka, ja heti voittomme jälkeen teemme päätöksen elvytyksestä, joka keskittyy työtätekeviin amerikkalaisiin ja pienyrityksiin, Trump julisti.

Hän luonnehti edustajainhuoneen puhemiehen, demokraattien Nancy Pelosin pyytävän rahaa rikollisuuden riivaamiin “demokraattiosoavaltioihin”. Trumpin mukaan vaatimukset eivät liity koronaepidemian vaikutusten korjaamiseen.

Demokraattienemmistöinen edustajainhuone hyväksyi viime viikolla 2 200 miljardin dollarin paketin. Viime päivien neuvotteluissa on ollut kyse sen hiomisesta muotoon, joka kelpaisi myös republikaanien hallitsemalle senaatille.

Republikaanien neuvottelijana on ollut valtiovarainministeri Steven Mnuchin.

“Hän laittaa itsensä maan etujen edelle”

Liikettä on arveltu ja se on otettu merkittäväksi osaksi presidentinvaalipeliä.

Trumpin vastaehdokas Joe Biden sanoi Trumpin kääntäneen selkänsä amerikkalaisille ja heidän taloudellisille ongelmilleen.

Pelosin mukaan Trump näytti päätöksellään todellisen luonteensa.

– Hän laittaa itsensä maan etujen edelle kongressin republikaanijäsenien täydellä tuella. Koronaneuvottelujen hylkääminen osoittaa, että presidentti Trump on haluton murskaamaan virusta, Pelosi jyrähti.

Televisiohaastattelussa hän kehotti ihmisiä unohtamaan Trumpin.

– Neljän viikon ja kuuden-seitsemän tunnin kuluttua hän on rampa ankka, Pelosi sivalsi. Termillä tarkoitetaan poliitikkoa, jonka valta on hiipumassa.

Tviitti poistettiin sääntöjen vastaisena

Koronaviruksen aiheuttaman covid-19 -taudin vuoksi edelleen tarkassa seurannassa virka-asunnossaan oleva Trump tviittasi myös itse viruksesta.

Hän vertasi uutta koronavirusta kausi-influenssaan ja sen tappavuuteen.

– Aiommeko sulkea maamme (influenssan vuoksi)? Ei, olemme oppineet elämän sen kanssa aivan kuten opimme elämääm covidin kanssa, joka on useimmissa populaatioissa paljon vähemmän tappava, Trump sometti.

Uutiskanava CNN:n mukaan somejätti Twitter poisti tviitin väärää koronatietoa koskevien sääntöjensä vastaisena.