Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa pidätettiin lukuisia ihmisiä epäiltynä Michiganin kuvernöörin sieppauksen suunnittelusta

Michiganin oikeusministeri kuvaili kuvernööriin kohdistunutta uhkaa vakavaksi ja uskottavaksi.

Yhdysvalloissa on pidätetty yhteensä 13 ihmistä, joiden epäillään suunnitelleen Michiganin osavaltion demokraattikuvernöörin sieppausta, viranomaiset kertoivat torstaina.

Michiganin oikeusministeri Dana Nessel kuvaili kuvernööri Gretchen Whitmeriin kohdistunutta uhkaa vakavaksi ja uskottavaksi.

Läntisen Michiganin syyttäjä Andrew Birge kertoi, että yhteensä kuutta miestä odottavat syytteet, joiden mukaan he olivat juonineet Whitmerin kaappaamista tämän vapaa-ajan asunnolta.

Birgen mukaan epäillyt olivat tarkkailleet Whitmerin asuntoa ja testanneet kotitekoista räjähtävää laitetta, jonka avulla oli tarkoitus harhauttaa viranomaiset pois kuvernöörin asunnolta.

Puolisotilaallisen ryhmän jäsenet pyrkivät “lietsomaan sisällissotaa”

Nesselin mukaan lisäksi seitsemän puolisotilaallisen Wolverine Watchmen -ryhmän jäsenen epäillään yrittäneen selvittää lainvalvontaviranomaisten kotiosoitteita.

Nesselin mukaan ryhmä olisi voinut näiden avulla ottaa viranomaisia kohteekseen ja pyrkiä “lietsomaan sisällissotaa”. Ryhmän jäsenten epäillään myös suunnitelleen hyökkäystä Lansingissa sijaitsevaan osavaltion hallintorakennukseen. Tarkoituksena oli kidnapata hallinnon virkamiehiä, joiden joukossa olisi ollut myös Whitmer, osavaltion oikeusministeri sanoi.

Wolverine Watchmen -ryhmän pidätetyt jäsenet saivat syytteitä lukuisista rikoksista, mukaan lukien aserikoksista, terrorististen tekojen tukemisesta ja jengiin kuulumisesta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tänä vuonna hyökännyt useaan otteeseen Whitmeriä vastaan. Trumpia ovat hiertäneet Michiganin tiukat koronavirusrajoitukset.

–  VAPAUTTAKAA MICHIGAN, Trump vaati huhtikuussa Twitterissä.

Äärioikeistoryhmät ovat järjestäneet osavaltion pääkaupungissa Lansingissa mielenosoituksia, joissa on vaadittu rajoitusten poistoa.