Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kanta-Hämeessä neljä uutta koronatartuntaa -Kaksi liittyy aiempien tartunnan saaneiden lähikontakteihin ja yksi asioi Tervakosken K-marketissa

Sunnuntaihin menessä Kanta-Hämeessä todettiin neljä uutta covid-19-tartuntaa.

Kanta-Hämeen keskussairaalan mukaan kaksi näistä tartunnoista oli aiempien tartunnansaaneiden lähikontakteja. Kahden tartunnan osalta tartunnanlähde on epäselvä.

Yhden sunnutain covid-19-tartunnan selvittelyssä ilmeni, että kyseinen henkilö on asioinut Tervakosken K-marketissa perjantaina 9. lokakuuta noin kello 11-12 aikaan.

Mahdollisesti muut kaupassa tuolloin olleet ovat voineet altistua tartunalle, mutta tämä riski arvioidaan vähäiseksi. Keskussairaala kehottaa kuitenkin tarvittaessa (kaupassa tuohon aikaan olleita ja oireita saavia) hakeutumaan koronatestiin.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä maakunnassa kahdeksan potilasta, joista yksi potilas on tehohoidossa.

Maanantaihin 12.10. mennessä Kanta-Hämeen alueella on todettu yhteensä 229 covid-19-tartuntaa. Lauantaina todettiin kuusi uutta tartuntaa, joista kolme liittyi aiempien tapausten lähikontakteihin ja yksi Hämeenlinnan ravintolan ketjuun. Yksi tartunta oli lähteeltään epäselvä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa on raportoitu 214 uutta koronavirustartuntaa.

Kahden viimeisen viikon aikana on raportoitu yhteensä 2  469 tartuntaa, mikä on 1  353 tartuntaa enemmän kuin edeltäneiden kahden viikon aikana.

Kanta-Hämeen keskussairaalan viime torstaisessa infotilaisuudessa kerrottiin, että maakunnassa todettiin viime viikon aikana 37 uutta koronavirustartuntaa, ja että ilmaantuvuusluku kahden viikon ajalta oli 25 tapausta 100 000 asukasta kohden. Hämeenlinnan kaupungin alueella ilmaantuvuusluku on 32 tapausta 100 000 asukasta kohden.

THL:n mukaan koronaviruksen ilmaantuvuusluku Suomessa on nyt 42,5 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu 12  212.

Tästä päivästä lähtien koronaan liittyvä karanteeni- ja eristysaika lyhenevät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uuden ohjeistuksen perusteella 14 päivästä 10 päivään.

Lue myös: Koronakaranteeni ja -eristys lyhenevät tästä päivästä alkaen – Vain harva sairastuu kymmenen päivän rajapyykin jälkeen (12.10.2020)

Juttua päivitetty kello 12.02 lisätty tieto Suomen koronavirustartunnoista ja kello 15.27 lisätty jutuun keskussairaalan tuorein tviitti tietoineen.