Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Läheisen päihdekuolema koetaan häpeällisenä – Maanantaina järjestetään päihdefoorumi, tiistaina muistotilaisuus

Päihdefoorumissa keskustellaan muun muassa alkoholinkäytöstä lasten seurassa. Tiistain muistokonserttia voi seurata myös netin välityksellä.

Ehkäisevä päihdetyö Hämeenlinna järjestää päihdefoorumin jo 45. kertaa. Suoraa lähetystä voi seurata maanantaina 2. marraskuuta kello 9–15 osoitteessa www.radiojauho.com.

Teemana on tänä syksynä: Sitkeä sydänPuhetta ihmisyyden äärellä. Mikä tekee toisista selviytyjiä? Miksi toiset tarvitsevat enemmän tukea?

Studiossa keskustellaan muun muassa aikuisten alkoholinkäytöstä lasten seurassa, kiusaamisesta ja kannabiksesta.

Paikalla on kaksi Hämeenlinnan ehkäisevän päihdetyön koordinaattoria, kokemustoimija Jussi Taipale Vikto ry:ltä sekä Radio Jauho.

A-klinikka oy:n Ehkäisevä päihdetyö Hämeenlinna koordinoi ehkäisevää työtä Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan seudulla.

Päihdekuolema koskettaa vuosittain tuhansia

Tiistaina, 3. marraskuuta Hämeenlinnassa järjestetään päihteisiin kuolleiden muistotilaisuus kello 18–20.30.

Tilaisuus järjestetään paikallisesti nyt toista kertaa ja muistotilaisuuksia järjestetään valtakunnallisesti ainakin 16 paikkakunnalla.

Päihdekuolema koskettaa vuosittain tuhansia läheisiä. Päihdeongelma on sosiaaliluokaton.

Oman läheisen menettäminen päihteiden käytön seurauksena on usein kokemus, josta puhuminen koetaan vaikeaksi ja häpeälliseksi. Surun kanssa saatetaan jäädä yksin.

Kynttiläkulkue ja konsertti

Päihdekuolemat halutaan tehdä näkyväksi. Surun sanoittaminen murtaa häpeää ja ennaltaehkäisee uusia menetyksiä.

Muistotilaisuus alkaa Vikto ry:n tilojen edustalla (Koulukatu 23), josta kävellään kynttiläkulkueena Linnanpuistoon. Ohjelmassa on musiikkia sekä runoesityksiä, ja tarjolla on lämmin ruoka.

Kynttiläkulkue jatkaa matkaa Vapaakirkolle (Sibeliuksenkatu 17) muistokonserttiin.

Muistokonserttia voi seurata myös striimattuna kanavalla www.radiojauho.com.

Tilaisuus on kaikille avoin ja koko perheelle sopiva.

Muistotilaisuuden järjestävät Vikto ry, A-klinikan ehkäisevä päihdetyö, Hämeenlinnan vapaaseurakunta, Etelä-Hämeen Martat ry ja Irti Huumeista ry. Mikäli koronaohjeistukset niin edellyttävät, tilaisuus toteutetaan pelkästään striimattuna, ilman yleisöä. Järjestäjät tiedottavat mahdollisista muutoksista. HÄSA