Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trump saattaa armahtaa entisen neuvonantajansa Flynnin

Flynn oli yksi keskeisimpiä henkilöitä presidentti Trumpin vaalikampanjaa koskeneessa Venäjä-tutkinnassa.

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on sanonut lähipiirilleen, että suunnittelee armahdusta entiselle kansallisen turvallisuuden neuvonantajalleen Michael Flynnille. Asiasta kertoi ensimmäisenä Axios.

Flynn, 61, myönsi vuonna 2017 valehdelleensa FBI:lle, joka tutki Venäjän sekaantumista vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

On yhä mahdollista, että Trump muuttaa mielensä. Hän harkitsee useita armahduksia.

Istuva republikaanipresidentti Trump luopuu virastaan 20. tammikuuta, jolloin valittu presidentti, demokraattien Joe Biden astuu virkaan.

Trump on kieltäytynyt myöntämästä tappiotaan, mutta myöntyi maanantaina vallanvaihdosprosessin aloittamiseen.

Vihjasi asiasta maaliskuussa

Yhdysvalloissa presidentti voi armahtaa ihmisiä niin, että heidän rikossyytteensä pyyhkiytyvät kokonaan pois. Jos Trump armahtaa Flynnin, se olisi huomattavin hänen armahduksistaan.

Trump sanoi maaliskuussa, että harkitsee vakavasti armahdusta Flynnille. Hän sanoi, että FBI ja oikeuslaitos ovat tuhonneet Flynnin ja tämän perheen elämän.

Flynn on entinen armeijan kenraaliluutnantti, jonka entinen presidentti Barack Obama nimitti sotilastiedustelun johtajaksi vuonna 2012. Virka kesti kaksi vuotta. Hän ehti toimia Trumpin neuvonantajana vain kolmisen viikkoa.

Vuodesta 2017 lähtien Flynn on yrittänyt perua tunnustuksensa väittäen, että syyttäjät huijasivat häntä oikeusprosessissa.

Yhdysvaltojen oikeusministeriö katsoi viime toukokuussa, että Flynnin syytteille ei ole perusteita ja ettei FBI:n olisi pitänyt kuulustella Flynniä. Oikeusministeri William Barr ajoi syytteistä luopumista.

Syyskuussa liittovaltion tuomari päätti asian käsittelyn oikeudessa jatkuvan. Trumpin armahdus päättäisi prosessin.