Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääministeri Marin: Koronatilanne on jatkuvasti veitsen terällä, vaikka rajoitukset ovat purreet

Marinin mukaan rajoitukset ovat purreet ja tautitilanne näyttää tasaantuneen aikaisempaan voimakkaan kasvuun verrattuna.

Hallitus keskustelee keskiviikkoiltana Säätytalolla Helsingissä koronatilanteesta. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan rajoitukset ovat purreet ja tautitilanne näyttää tasaantuneen aikaisempaan voimakkaaseen kasvuun verrattuna. Marin puhui toimittajille Säätytalon edustalla.

– Katson, että tilanne on jatkuvasti aikalailla veitsen terällä. Emme voi huokaista helpotuksesta tai todeta, että tilanne on ratkaistu tai hoidettu, hän sanoi.

Hallitus on käsitellyt koronarokotestrategian ja hyväksynyt sen pohjalta periaatepäätöksen rokotteisiin liittyen.

– Jatko on ensisijaisesti terveysviranomaisten ja terveydenhuollon asiantuntijoiden käsissä eli millä tavalla ihmiset sitten käytännössä siellä kentällä rokotetaan, Marin sanoi.

Hän ei Säätytalolla ottanut mitään kantaa Pfizerin koronarokotteiden tilanteeseen.

– En mene näihin keskusteluihin tarkemmin. Terveysviranomaiset kertovat tästä sitten, kun sen aika on, Marin totesi.

HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen ehti keskiviikkona kertomaan Ylelle virheellisesti, että ensimmäiset Pfizer Biontechin rokotteet olisivat jo saapuneet Suomeen ja odottaisivat myyntilupaa HUS Apteekissa. HUSin viestintäjohtajan Niina Kauppisen mukaan Lehtosen antamat tiedot eivät pidä paikkaansa.

– HUS-apteekin johtaja on kumonnut tiedon, mitään rokotteita ei ole HUS-apteekissa. Lehtosen lausunto on väärä, Kauppinen sanoo.

Suomessa rokotetaan ensimmäisenä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaan kuuluvat, riskiryhmät ja ikääntyneet. Marinin mukaan koko väestöä ei päästä rokottamaan vielä alkuvuodesta 2021, vaan vasta myöhemmin keväällä.

– Käsittelemme tänään epidemiologista tilannekatsausta. Sen lisäksi olen pyytänyt kaikista sairaanhoitopiireistä kirjallisen katsauksen hallitukselle, Marin sanoi.

Hallitus tarvitsee tietoja arvioidakseen, millainen koronatilanne on eri puolilla Suomea.

Korjaus 16.12 kello 18.02: Korjattu kohtaa rokotteiden saapumisesta Suomeen, Lasse Lehtosen Ylelle antama lausunto oli virheellinen.