Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannian sairaalat täpötäynnä koronapotilaita – Kevään ensimmäisen korona-aallon huippuluvut ylittyivät jo

Britannian sairaaloissa on nyt enemmän koronapotilaita kuin kevään ensimmäisen korona-aallon aikana enimmillään, kertoivat viranomaiset tiistaina.

Maan kansallisen terveydenhuoltojärjestelmän (NHS) tilastojen mukaan sairaaloissa oli vajaat 20  500 potilasta, kun niitä keväällä oli enimmillään vajaat 19  000.

– Olemme palanneet jälleen takaisin myrskyn silmään samalla, kun koronaviruksen toinen aalto koettelee Eurooppaa ja myös tätä maata, summasi NHS:n johtaja Simon Stevens.

Britanniassa toivotaan koronarokotusten pikku hiljaa tuovan apua kriisiin.

–  Jos rokotteen saatavuus jatkuu hyvänä, saanemme haavoittuvimmassa asemassa olevat rokotettua loppukevääseen mennessä. Se on kenties tulevan vuoden suurin yksittäinen toivonkipinä, Stevens sanoi.

Britannia kuuluu pahiten koronaviruksesta kärsineisiin maihin Euroopassa. Viruksen seurauksena on kuollut yli 71  100 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna kuolleita on 1  045 miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli tiistaina 98.