Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokialla edessään haastava siirtymävuosi – Nokia valmis investoimaan 5G-verkkoihin niin paljon kuin teknologiajohtajuus vaatii

Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark sanoo, että yhtiön viimeisen neljänneksen tulos oli vakaa ja koko vuoden tulos aiemmin Nokian antamien arvioiden vaihteluvälin ylälaidassa.

Lundmarkin mukaan kuluvan vuoden tärkeimpiä tavoitteita ovat Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän muutosohjelman loppuunsaattaminen ja pohjan luominen sen kannattavuuden parantamiselle.

–  Kuten sanoin kolmannen vuosineljänneksen yhteydessä, olemme valmiita investoimaan niin paljon kuin 5G-teknologiajohtajuuden saavuttaminen edellyttää. Olen luottavainen, että olemme oikealla tiellä, vaikka työtä on vielä edessä, Lundmark sanoo tiedotteessa.

Nokian loka–joulukuun liikevoitto (ei-IFRS) laski edellisvuodesta 4 prosentilla 1,09 miljardiin euroon. Liikevaihto (ei-IFRS) oli noin 6,57 miljardia euroa

Nokian koko viime vuoden liikevaihto (ei-IFRS) oli 21,87 miljardia euroa, kun se vuonna 2019 oli 23,34 miljardia euroa. Liikevoitto (ei-IFRS) noin 2,1 miljardia euroa.

“Investoinnit 5G-kehitykseen tarkoittaa lyhyen aikavälin kannattavuuden uhraamista”

Nokia julkaisi vuoden 2020 lopussa uuden toimintamallinsa. Lundmarkin mukaan vuosi 2021 on yhtiölle haastava siirtymävuosi, jota rasittavat markkinaosuuden supistuminen ja hintaeroosio Pohjois-Amerikassa.

–  Lisäksi uuden toimintamallimme toteutus edellyttää meiltä lisäinvestointeja 5G-tuotekehitykseen, mikä puolestaan tarkoittaa jossain määrin lyhyen aikavälin kannattavuuden uhraamista 5G-teknologiajohtajuuden ja pitkän aikavälin kannattavuuden varmistamiseksi, Lundmark sanoo.

Lundmarkin mukaan Nokian operatiiviseen suoritukseen ja kassan vahvistumiseen ollaan tyytyväisiä. Nokian hallitus ei kuitenkaan ehdota osinkoa tai pyydä osingonjakovaltuutusta tilikauden 2020 osalta.

Lundmarkin mukaan tämä johtuu siitä, että Nokia voi riittävästi investoida 5G:hen ja muihin strategisesti tärkeisiin alueisiin samalla kun yhtiö ylläpitää vahvaa kassavirtaa. Nokia antaa päivityksen osinkopolitiikastaan viimeistään pääomamarkkinapäivänä 18. maaliskuuta.