Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Panssariprikaatin alokkaat vannoivat taas valansa poikkeusoloissa

Valatilaisuuksia ei erikseen pidetä koronan vuoksi. Hämeen Sanomat välittää lähetykset perjantaina verkkosivuillaan. Voit seurata lähetyksiä tästä.

Panssariprikaati järjesti tammikuussa palvelukseen astuneiden alokkaiden valatilaisuuden jälleen ilman omaisten ja vieraiden läsnäolomahdollisuutta. Syynä on yhä jatkuva koronaviruspandemia.

Poikkeusolojen vuoksi myös perinteinen ohimarssi jäi järjestämättä.

Panssariprikaati kuitenkin lähetti lähetykset verkossa niin, että omaiset voivat seurata niitä. Valat vannottiin tänään perjantaina 12. helmikuuta.

Panssariprikaatin mukaan sotilasvaloja oli päivän aikana kaikkiaan neljä. Jokaiselle varusmiesosastolle oli oma tilaisuutensa.

Valat vannottiin prikaatin ilmoittaman aikataulun mukaan noin kello 8.50, 11.50, 13.50 ja 15.50. Sotilasvakuutus annettiin kello 8.30.

Kaikkiaan yli 1 200 varusmiestä aloitti palveluksensa Panssariprikaatissa Parolannummella tammikuussa.

Voit seurata lähetystä tästä. Lähetyksestä vastaa Panssariprikaati.

Varotoimia koronan takia

Puolustusvoimat jakoi koronaviruspandemian vuoksi varusmiehet osastoittain niin, että mahdolliset tartunnat minimoitaisiin. Toistaiseksi laajoja altistuksia Parolannummella on ollut muutamia.

Edellinen laaja tapaus oli tammikuussa, jolloin 120 varusmiestä ja 10 henkilökuntaan kuuluvaa altistuivat virukselle varusmiehen koronatartunnan vuoksi.