Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Biden: Koronarokotteet kaikkien yhdysvaltalaisten saatavilla heinäkuun loppuun mennessä

Presidentti myönsi tiistaina myös olevansa kyllästynyt puhumaan edeltäjästään.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoo koronarokotteiden olevan kaikkien yhdysvaltalaisten saatavilla heinäkuun loppuun mennessä.

Biden kommentoi rokotteiden saatavuutta paikallista aikaa tiistaina uutiskanava CNN:n isännöimässä tilaisuudessa, jossa hän vastasi kansalaisten kysymyksiin.

Presidentti oli aiemmin ennustanut rokotteiden olevan kaikkien saatavilla ehkä jo keväällä, mutta hallinto on viime aikoina hillinnyt optimismiaan. Valkoisen talon mukaan sekä rokotteiden saatavuuden että rokotetoimitusten kanssa on ollut vaikeuksia.

Biden kertoi myös haluavansa lasten palaavan kouluun nopeasti ja kertoi tukevansa opettajien nostamista korkeammalle ensisijaisesti rokotettavien listalla.

Presidentiltä kysyttiin myös hänen näkemystään siihen, milloin elämä palaisi normaaliksi koronapandemian jäljiltä.

–  Ensi jouluun mennessä olemme jo hyvin erilaisessa tilanteessa, hän vastasi.

–  Luulen, että vuoden päästä on huomattavasti vähemmän niitä ihmisiä, jotka joutuvat ottamaan sosiaalista etäisyyttä ja pitämään kasvomaskia, Biden sanoi, mutta lisäsi, ettei voi olla varma asiasta.

Trump ei ole vieläkään soittanut seuraajalleen

Uutissivusto Axiosin mukaan Biden kertoi myös yhtä lukuun ottamatta kaikkien Yhdysvaltain elossa olevien entisten presidenttien soittaneen hänelle. Ainoa, joka ei ole ainakaan vielä tarttunut luuriin on Bidenin edeltäjä Donald Trump.

Bidenilta kysyttiin tilaisuudessa myös hänen mielipidettään siitä, että Trump vapautettiin virkasyyteoikeudenkäynnissään, jossa tätä syytettiin kapinaan kiihottamisesta kongressitalon hyökkäyksen yhteydessä.

Biden ei kuitenkaan tarttunut Axiosin mukaan syöttiin, vaan kertoi olevansa kyllästynyt puhumaan Trumpista.

–  Olen kyllästynyt puhumaan Donald Trumpista, en halua puhua hänestä enää, Biden täräytti.

–  Neljän vuoden ajan uutisissa on ollut vain Trumpia. Seuraavien neljän vuoden aikana haluan varmistaa, että uutisissa käsitellään amerikkalaisia, hän jatkoi.