Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa kymmenen ihmistä on kuollut ampumisessa ruokakaupassa Coloradossa

Ampumisesta epäilty on otettu kiinni. Paikallisen poliisin mukaan epäilty on loukkaantunut ja hoidossa.

Yhdysvalloissa kymmenen ihmistä on kuollut ampumisessa supermarketissa Coloradon Boulderissa, kertovat useat maan mediat. Poliisi vahvisti uhrien lukumäärän tiedotustilaisuudessa. Yksi uhreista on paikallinen poliisi.

Osa medioista kertoi aiemmin tutkintaa tuntevaan lähteeseen viitaten, että kuolleita olisi ainakin kuusi.

Ampumisesta epäilty on otettu kiinni. Paikallisen poliisin mukaan epäilty on loukkaantunut ja hoidossa, kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Boulderin poliisia johtava Maris Herold kertoi medialle, että kuollut 51-vuotias poliisimies saapui ensimmäisenä tapahtumapaikalle.

–  Tunnen syvästi uhrien puolesta. Olen kiitollinen kaikille poliiseille, jotka vastasivat hälytykseen, Herold sanoi.

Aiemmassa tiedotustilaisuudessa Boulderin poliisipäällikkö Kerry Yamaguchi sanoi, että ampujasta ei ole enää uhkaa ihmisille. Poliisi selvittää kuitenkin, liittyykö ampumiseen muita epäiltyjä. Teon motiivista ei toistaiseksi ole tietoa.

Useat mediat kertovat videosta, jolla näkyy, miten poliisi taluttaa paidatonta, veristä miestä pois tapahtumapaikalta. Poliisipäällikkö ei tiedotustilaisuudessa vahvistanut, oliko kyseessä epäilty. Osa medioista käyttää epäillystä sanaa asemies.

“Näin ei pitäisi tapahtua Amerikassa”

Poliisi varoitti maanantaina iltapäivällä paikallista aikaa Twitterissä ihmisiä siitä, että Boulderin King Soopers -supermarketissa oli käynnissä ampumistilanne ja että paikkaa on syytä välttää.

Poliisin mukaan vielä ei ole tietoa siitä, paljonko kaupassa oli ihmisiä tapahtumahetkellä. Boulderissa asuu noin 100  000 ihmistä. Osavaltion pääkaupunkiin Denveriin on matkaa noin 50 kilometriä.

CNN:lle puhunut paikallinen yrittäjä Kevin Daly sanoi, ettei ollut koskaan kokenut Boulderissa mitään vastaavaa. Daly oli auttanut ihmisiä pakenemaan supermarketista, uutiskanava kertoo.

–  Olemme rakastava, hippimäinen yhteisö, joka uskoo ystävällisyyteen, Daly kuvaili.

–  En haluaisi puhua politiikkaa, mutta näin ei pitäisi tapahtua Amerikassa, hän jatkoi.

Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki ilmoitti Twitterissä, että presidentti Joe Biden on saanut briiffauksen tilanteesta.

Coloradon osavaltiossa on aiemmin tapahtunut kaksi Yhdysvaltojen tunnetuimmista joukkoampumisista, kertoo uutistoimisto AFP.

Vuonna 1999 kaksi teinipoikaa surmasi 12 koulutoveriaan ja yhden opettajan Columbinessa. Ampujat tekivät teon jälkeen itsemurhan.

Vuonna 2012 aseistautunut mies tunkeutui elokuvateatteriin Aurorassa ja tappoi 12 ihmistä. Ampuja suorittaa elinkautista vankeustuomiota. Molemmissa ampumisissa haavoittui lisäksi kymmeniä ihmisiä.

–  Tämä vie ajatukset suoraan takaisin Auroraan, Coloradoa edustava demokraattisenaattori John Hickenlooper sanoi maanantain suru-uutisten jälkeen CNN:lle.