Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajatko kitka- vai nastarenkailla? Kitkarenkaiden osuus talvirenkaista kasvussa

Kitkarenkaiden osuus Suomessa käytettävistä talvirenkaista näyttää olevan kasvamassa, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Parkkipaikkaseurannan mukaan kitkarenkaiden osuus Suomen talviliikenteessä on jo noin viidennes, kun se 2010-luvun alussa oli runsas kymmenesosa.

Osallistu kyselyyn: Loading…

Eurooppalaisten rengasvalmistajien (ETRMA) myyntitilastojen perusteella muutos näyttää vieläkin selvemmältä. Viime vuonna kitkarenkaiden osuus Suomen markkinoille tuoduista talvirenkaista oli lähes 25 prosenttia, kun se vuonna 2018 oli 17 prosenttia.

Traficom ja esimerkiksi Liikenneturva ovat muistuttaneet, että nyt on ensimmäinen kevät, jolloin talvirenkaista siirrytään kesärenkaisiin uuden tieliikennelain sääntöjen mukaan.

Nykylaki määrää, että talvirenkaita on käytettävä keliperusteisesti maaliskuun loppuun, mutta niitä saa tarvittaessa käyttää sen jälkeenkin. Ratkaisevaa on kelitilanne, ei enää kalenteri.