Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vappu omassa kuplassa – Kanta-Hämeessä on vappuaattona voimassa vielä kuuden hengen kokoontumisrajoitus

Vaikka Suomen koronatartunnat ovat olleet laskussa ja aurinko voi paistaa osassa maata, poliisi, kunnat ja terveysviranomaiset toivovat ihmisten juhlivan tätäkin vappua pienesti, omien läheisten kesken. Oma kupla on termi, joka toistuu viranomaisten vapuntoivotuksissa.

Poliisi valvoo vappunakin kokoontumisrajoituksia ja turvallisuutta koko maassa.

–  Toivomme, että ihmiset noudattaisivat voimassaolevia rajoituksia ja terveysturvallisuutta koskevia ehtoja eikä meidän tarvitsisi puuttua kokoontumisrajoitusten vuoksi kiellettyihin kokoontumisiin. Vastuullinen käyttäytyminen on nyt aivan jokaisen vastuulla, sanoo rikoskomisario Hanna Kiiskinen Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Myös Hämeen poliisi kannustaa hämäläisiä viettämään vappua pienessä piirissä siten, että vältetään lähikontakteja muiden kuin oman perheen ja läheisten kanssa.

Hämeessä poliisipartiot valvovat vappuaattona ja vappupäivänä nuorten vapun juhlintaa.

Tällä hetkellä Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Kanta-Hämeen alueella voi vappuaattona järjestää enintään kuuden henkilön kokoontumisia ja 1.5. eli vappupäivästä alkaen kymmenen henkilön kokoontumisia.

Päijät-Hämeessä kuuden kuuden henkilön kokoontumisrajoitus jatkuu toukokuun puoliväliin saakka.

Poliisi jalkautuu nuorten pariin niissä paikoissa, jossa nuorilla on tapana vappuna kokoontua niin Hämeenlinnassa, Lahdessa kuin muillakin paikkakunnilla.

Erityisesti poliisi valvoo alaikäisten päihteiden käyttöä.

Katso Youplayn video vapusta: