Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruusulaaksosta mökin ostaneiden Oksasten vakiovieras on kettu: "Se ei ole kesy, mutta säännöllinen vieras kuitenkin"

Leena ja Hannu Oksanen uskovat Aulangon Ruusulaakson löytävän ostajia, kunhan markkinointi saadaan kuntoon. Vaikka aluetta on markkinoitu “modernina siirtolapuutarhana”, Oksaset aikovat jättää palstaviljelyn muille ja hakea perunat kaupasta.

Aulangonjärven lähelle ja golfkenttien kupeeseen jo vuosia sitten suunnitellun ja muutaman mallimökin verran rakennetun Ruusulaakson huvilakylä on saanut ainakin yhdet tyytyväiset omistajat.

Leena ja Hannu Oksanen ostivat mökin alueelta viime vuoden elokuussa, ja ovat viettäneet siellä aikaa sydäntalvea lukuun ottamatta.

Oksasilla oli pitkään Padasjoella suurempi kesäpaikka, mutta omakotitalon ja huvilan ylläpito kävi työlääksi ja tilaa oli liikaa. Niinpä Oksaset muuttivat kerrostaloon Hämeenlinnan keskustaan ja ostivat Aulangolta modernin 27 neliömetrin “siirtolapuutarhamökin.”

Oksaset sanovat olevansa hyvin tyytyväisiä mökkiin jo nyt, vaikka alue on vielä suurelta osin rakentamaton. Luonto ja kaupunki ovat molemmat lähellä: metsä alkaa aivan tontin rajasta, mutta mökille pääsee halutessaan paikallisbussilla.

Toistaiseksi Ruusulaakso on niin rauhallinen, että kettu pitää pihapiirejä reviirinään. Eläin pinkaisee tyhjän mökin pihamaan poikki myös haastattelun aikana.

– Se ei ole mitenkään kesy, mutta säännöllinen vieras kuitenkin, Leena Oksanen kertoo.

Eivät pidä mökkiä erityisen kalliina

Alueelta on toistaiseksi myyty vain kaksi mökkiä, minkä lisäksi muutama on varattu.

Pitkään kiinteistönvälittäjänä työskennellyt Leena Oksanen uskoo, että hidas menekki on johtunut hieman ponnettomasta markkinoinnista, joka ei ole löytänyt oikeaa kohderyhmää.

– Aina kun täällä on ollut näyttöjä, ihmiset ovat tulleet kyselemään meiltä alueesta. Olen kehunut, hän nauraa.

Oksaset uskovat, että korona-aikana noussut kesämökkibuumi tulee näkymään myös Ruusulaakson mökkien menekissä. Leena Oksanen ei pidä noin 115 000 euron hintaista mökkiä erityisen kalliina.

– Onhan se paljon rahaa, mutta hinta on niin suhteellista. Jos ostaa jostain Hämeenlinnan alueelta vanhan lautamökin alle 100 000 eurolla, sen hinnaksi tulee remonttien jälkeen lähemmäs 200 000. Täällä ei ole remontteja tiedossa pitkään aikaan ja kiinteistöosakeyhtiö pitää huolen yhteisistä alueista.

– Olisi ihan mukava saada lisää naapureita, mutta kaikilla alueelle 80 kaavoitetulla mökillä ei ole niin kiire, Hannu Oksanen naurahtaa.

Oksaset valitsivat muutamasta valmisteilla olleesta mökistä sinertävän mökkinsä värin vuoksi.

– Väri muistuttaa meren sävystä etelässä.

Perunat haetaan kaupasta

Oksasten suunnitelmissa ei ole ottaa käyttöön alueelle suunniteltuja puutarhapalstoja.

– Meillä on muutamia hyötykasveja, se riittää, perunanviljelystä tarpeekseen saanut Hannu Oksanen sanoo.

Viherpeukaloinnin sijaan Oksaset pitävät Ruusulaakson mökkiä tukikohtana, jonne on helppo kulkea ja josta pääsee nopeasti niin golfaamaan, uimaan kuin kaupunkiin.

– Keskeneräisen yhteissaunan puute on oikeastaan ainoa asia, mistä keksin valittaa. Toivottavasti se valmistuisi tämän kesän aikana, Leena Oksanen sanoo.

Myös lapsenlapset ovat tykästyneet mökkiin ja olleet siellä yökylässä.

– Kyllä täällä mahtuu hyvin aikaa viettämään.

Lasitettu terassi toimii kaasulämmittimen avulla olohuoneena lähes ympäri vuoden ja markiisilla katettu patio laajentaa ruokailutilat ulkoilmaan. – Tontille saisi asentaa vielä paljun ja huvimajan, mutta toistaiseksi ne eivät ole suunnitelmissa, Hannu Oksanen kertoo. HäSa