Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysyimme kylillä: Seuraatko Paralympialaisia? Onko vammaisurheilu riittävästi esillä? - Näin vastattiin Turengissa

Kuka on Toni Piispanen?

Toni Piispanen voitti Tokion paralympialaisissa kultaa T51-luokan 200 metrin paralympiakelauksessa.

Seuraatko paralympialaisia? Onko vammaisurheilu riittävästi esillä?

Näin Turengissa vastattiin:

Johanna Sihvonen, Tervakoski:

– En tiedä.

– Olen lähihoitaja ja töissä vammautuneiden yksikössä. Meillä asukkaat seuraavat kisoja, joten olen samalla sivusta seurannut. Kotona en ole katsonut, kun en seuraa muutenkaan urheilua.

– Ehdottomasti pitäisi olla enemmän esillä. Vammautumiseen liittyy paljon myös henkisiä asioita, urheileminen olisi hyvä kuntoutumismuoto myös heille.

Arto Mäkelä, Hauho

– Liittyykö jääkiekkoon? Tuttu nimi, mutta lyö tyhjää.

– En ole katsonut. Luen aiheesta kyllä otsikot. Palloilulajeja seuraan: naisten lentopalloa, salibandya ja jalkapalloa.

– Kyllä heitä aika hyvin on nykyään saatu esille, mutta ei haittaa, vaikka enemmänkin olisivat, varsinkin paralympialaiset. Varsinaiset olympialaiset ovat niin paisutettu. Ne voisi lopettaa ja jättää pelkät paralympialaiset.

Marko Nousiainen, Turenki:

– Ei sano mitään.

– Nimi ei sanonut mitään, vaikka olen jonkin verran paralympialaisia seurannut, mutta en ole mitenkään intensiivisesti katsonut mitään olympialaisia. Aina kun tulee uutisista, niin vilkaisen. Suomalainen kiinnostaa aina, paralympialaisissa tai muuten. En laske heitä eri kastiin.

– Ei missään nimessä ole riittävästi esillä. Median pitäisi keskittyä heihin enemmän. Heillä on aivan yhtä raskaat treenit, ja ehkä jopa pykälän verran isompi kunnioitus heille.

Annamaria Karhulahti, Turenki

– Ei mitään tietoa.

– En seuraa urheilua, joten en ole katsonut paralympialaisiakaan. Tai pesäpalloa seuraan.

– Nähtävästi ei ole riittävästi esillä, kun en ole siihen törmännyt. Toki en seuraa hirveästi uutisia, mitä nyt netissä tulee vastaan.