Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeen Sanomat oy sulautetaan Mediatalo ESAn kanssa

Uudesta yhtiöstä tulee Hämeen Media oy.

Hämeen Sanomat, Forssan Lehti ja Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset kuuluvat jatkossa Hämeen medialiiketoiminta-alueeseen Keskisuomalainen-konsernissa.

Päijät-Hämeen medialiiketoiminta-alueesta ja Hämeen Sanomat oy:n medialiiketoiminnasta muodostuu uusi Hämeen Media oy. Muutos tapahtuu ensi vuoden aikana. Keskisuomalainen-konsernin muut alueyhtiöt ovat Savon Media, Keski-Suomen Media, Kaakon Viestintä ja Etelä-Suomen Media.

Etelä-Suomen Sanomia kustantavan Mediatalo ESA oy:n nimi muuttuu vuodenvaihteessa Hämeen Media oy:ksi. Samalla myös yhtiön y-tunnus vaihtuu.

Mika Sutiselle uusi pesti

Nimenmuutos liittyy lokakuussa julkistettuun yrityskauppaan, jolla Mediatalo ESAn omistaja Keskisuomalainen oyj osti Hämeen Sanomien liiketoiminnan Hämeenlinnasta ja Forssasta.

Hämeen Median tuloksesta vastaavana paikallisjohtajana toimii Jarkko Haukilahti, joka johtaa myös yhtiön mediamyyntiä.

Tätä ennen Haukilahti työskenteli Mediatalo ESAn paikallisjohtajana vastaten myös sen media- ja kuluttajamyynnistä. Hämeen Median kuluttajamyynnistä vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Mika Sutinen, joka oli aiemmin Hämeen Sanomien myyntijohtaja. Hämeen Median toimituksista vastaavana sisältöjohtajana toimii Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja Markus Pirttijoki. Hän oli aiemmin vastaavassa tehtävässä Mediatalo ESAssa.

Nimitykset astuivat voimaan joulukuun alussa. Lehtien omat päätoimittajat vastaavat edelleen omista lehdistään ja niiden journalistisesta linjasta ja sisällöistä.

Yrityskaupan myötä Hämeen Sanomat ja Forssan lehti liittyvät Väli-Suomen Median sisältötuotteiden Uutissuomalaisen, Teemasuomalaisen ja Sunnuntaisuomalaisen käyttäjiksi ja luopuvat Lännen Mediasta. Tämä muutos tapahtuu vuodenvaihteessa.

– Uutissuomalainen, Sunnuntaisuomalainen ja Teemasuomalainen tuovat laajemman palvelun Hämeen Sanomille ja Forssan Lehdelle. Edelleenkin kuitenkin tärkeintä sisältöä ovat paikalliset uutiset, ihmiset ja ilmiöt. Konsernin sisältä tuleva laadukas sisältö antaa omalle toimitukselle enemmän aikaa keskittyä juuri paikalliseen uutisointiin, kertoo Hämeen Sanomien ja Forssan Lehden vt. päätoimittaja Tuulia Viitanen.