Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

1980-luku hävitetään kirjastosta - mittatilauskalusteiden tilalle tullee bulkkihyllyjä

Pääkirjaston remontti on alkanut tohinalla. Kaupunginarkkitehti Heikki Aitolan suunnittelemasta talosta jäävät käytännössä jäljelle vain seinät.

Talo edustaa 1980-luvun suunnittelua. Vuosikymmenestä ei taida jäädä mitään jäljelle, kun mittatilaustyönä Hämeenlinnassa valmistetut huonekalut ja kirjahyllytkin lahjoitettiin ilmaiseksi pois.

Juuri nyt 80-luku ei ole muodissa, mutta pian sen perään taas haikaillaan. Muutamat kirjastoa aktiivisesti käyttävät ihmettelevätkin, miten tässä näin pääsi käymään.

Sekin kummastuttaa kaupunkilaisia, että joku on rouhinut kirjaston vierestä suojatieraidat pois Rauhankadun asfaltista. Paikalla on kuitenkin liikennemerkkien mukaan edelleen suojatie. Nyt sitä on vain vaikeampi huomata.

Somessa roimitaan myös sitä, että kaupunki päätti peruskorjata lähes 10 miljoonalla suurin piirtein ainoan rakennuksensa, joka ei ole kärsinyt sisäilmaongelmista.

Oikaisu 29.10.2018: Kirjaston vanhat kalusteet oli valmistettu E&E Tuomisen huonekalutehtaalla Hämeenlinnassa, ei Hauholla.