Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan Kirje: Sahti-Kääriäinen luopui Veljesavun puheenjohtajuudesta, mutta keskustelu Berliinissä jatkuu

Näyttää siltä, että ravintoiloitsija, sahtitehtailija ja kaupunginvaltuutettu Pekka Kääriäinen (kok.) on jäänyt lähes yksin kantamaan vastuuta Suomen sodanaikaisista toimista natsi-Saksan kanssa.

Tälläkin palstalla on aikaisemmin kerrottu, että Kääriäisen Berliinissä sijaitseva ravintola on paikallisten aktivistien boikotissa, koska mies toimi aikaisemmin Veljesapu-yhdistyksen puheenjohtajana.

Perinneyhdistys vaalii niiden suomalaisten muistoa, jotka palvelivat vapaaehtoisina SS-divisioona Wikingissä. Kääriäisen isä oli yksi heistä.

Tätä eivät kaikki Saksassa katso hyvällä, siitä boikotti. Kun boikotti alkoi, Kääriäinen jätti luottamustehtävänsä yhdistyksessä ja pyysi lausunnossa anteeksi, että hänen osallistumisensa veteraanijärjestön toimintaan loi väärän vaikutelman.

Paikallinen asukasyhdistys on järjestänyt teemasta keskustelunkin (HS 28.3.). Osa keskustelijoista pohti, että Kääriäiseltä olisi pitänyt kysyä hänen motiivejaan ennen natsiksi leimaamista. Paikalla oli jopa Kansallisarkiston johtaja Jussi Nuorteva kertomassa, että edesmenneen Keijo Kääriäisen päiväkirjat viittasivat pikemminkin kriittisyyteen kuin natsimielisyyteen.

Tämä kaikki hämmentää varmasti monia muitakin kuin ravintoloitsija Kääriäistä.

Historian opetuksia ei pidä unohtaa. Siksi onkin syytä suunnata kaikki tarmo nykypäivän äärioikeistolaisia liikkeitä vastaan.