Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan Kirje: Sateenkaari salkoon Hämeenlinnassakin

Hämeenlinnan valtuusto saa seuraavassa kokouksessaan tiedoksi valtuustoaloitteet, joiden käsittely on vielä kesken. Vanhimmat ovat puolentoista vuoden takaa.

Aloitteiden käsittelyssä on siis ryhdistäydytty. Ainakaan kovin usein ne eivät unohdu pöytälaatikkoihin. Toisinaan ne jopa johtavat toimiin.

Joku valtuutetuista voisi Hämeenlinnassa ottaa mallia Riihimäestä ja tehdä aloitteen sateenkaariliputuksesta Pride-viikolla heti juhannuksen jälkeen.

Helsinki Pride on maan suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, johon taatusti osallistuu myös moni hämeenlinnalainen.

Riihimäki järjestää sateenkaariliputuksen mahdollisuuksien mukaan ainakin kaupungintalon, Puhaltajapatsaan, Vesilinnan, Granitin aukion ja Merkoksen lippusaloissa Pride-viikolla. Idea sai alkunsa kaupunginvaltuutettujen Miia Nahkurin (sd.), Sari Jokisen (vihr.) ja Aino-Kaisa Pekosen (vas.) tekemästä valtuustoaloitteesta.

Hämeenlinna voisi seurata perässä ja osoittaa tältäkin osin elävänsä tässä ajassa.