Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kirje: Äänestyspaikoista hämminkiä kaupungin länsilaidalla - Lähin paikka ei ehkä olekaan oikea

Viikko sitten käydyissä eduskuntavaaleissa kävi ilmi, että kaupungin länsipuolen äänestysalueiden rajoissa saattaa olla mietittävää.

Nyt nimittäin oli niin, että Jukola-Miemalan äänestysalueen varsinaisen äänestyspäivän äänestyspaikaksi oli määrätty uusi Nummikeskus. Nummi-Vuorentaan alueen äänestyspaikkana toimi puolestaan Vuorentaan koulu.

Koska äänestysalueiden rajat ovat mitä ovat, parin sadan metrin päässä Nummikeskuksesta asuvat ihmiset joutuivat äänestämään Vuorentaakse, vaikka toinen äänestyspaikka olisi ollut huomattavasti lähempänä. Tämä on aiheuttanut jonkin verran hämmennystä.

– Nyt pitää tarkastella, onko äänestysalueiden rajoja syytä muuttaa. Eurovaaleihin muutokset eivät ehdi, mutta ehkä sitä seuraavalle kerralle, Hämeenlinnan keskusvaalilautakunnan sihteeri Merja Korhonen pohtii.

Europarlamenttivaalien oikeat äänestyspaikat voi ensi viikosta alkaen tarkastaa valtion verkkopalvelusta https://www.aanestyspaikat.fi/