Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Solidiumin sijoituspäällikkö sekä tämän läheisiä tuomittiin sisäpiiririkoksesta – saivat lievemmät rangaistukset tunnustettuaan rikokset

Valtion sijoitusyhtiö Solidiumin sijoituspäällikkö sekä tämän puoliso on tuomittu ehdollisiin vankeusrangaistuksiin arvopaperimarkkinarikoksesta, kertoo Helsingin Sanomat .

Sijoituspäällikkö sai yhdeksän kuukauden tuomion törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä ja hänen puolisonsa kuusi kuukautta sisäpiiritiedon väärinkäytöstä sekä sisäpiiritiedon ilmaisemisesta. Lisäksi heidän isänsä saivat sisäpiiritiedon väärinkäytöstä tuhannen ja kolmentuhannen euron sakot. Kaikki syytetyt tunnustivat tekonsa ja he saivat siksi lievemmät vankeus- ja sakkorangaistukset.

Sijoituspäällikön puolison sekä tämän isän sisäpiirikaupoilla hankkima 27 000 euroa tuomittiin menetetyksi valtiolle. Myös sijoituspäällikön isän saama rikoshyöty, 9 122 euroa, tuomittiin valtiolle.

Helsingin käräjäoikeuden keväällä antaman tuomion mukaan sijoituspäällikkö kertoi puolisolleen sekä sukulaisille sisäpiiritietoa kuudesta eri pörssiyhtiöstä, joiden osakkeita tai johdannaisia he ostivat.

HS:n mukaan tutkinta oli alkanut, kun Finanssivalvonta oli tehnyt tutkintapyynnöt poliisille vuosina 2019–2020 tehdyistä epäilyttävistä osake- ja johdannaiskaupoista.