Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hoitoalan työkiistaan on saatu sopu – ratkaisun osana muun muassa kolmivuotinen palkkaohjelma sekä 600 euron koronakorvaus

Neuvotteluja hoitajaliittojen ja työnantajajärjestön välillä on käyty keväästä asti.

Hoitajien työriidassa on saavutettu sopu. Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT sekä palkansaajia edustavat hoitajajärjestöt Tehy ja Super ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan eilen tekemän sovintoesityksen.

Osapuolet jättivät vastauksensa valtakunnansovittelija Anu Sajavaaralle tänään illalla. Sovinnosta kerrottiin valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingin Bulevardilla. Työtaistelutoimet päättyvät välittömästi, ja Sote ry lopettaa joukkoirtisanoutumisen valmistelun.

Julkisen alan hoitajien työriitaa on soviteltu ensi kerran jo keväällä. Alan työehtosopimus umpeutui maaliskuun alussa.

Palkkojen keskiarvon nousu yli 15 prosenttia

Ratkaisu koostuu kolmivuotisesta palkkaohjelmasta, aiemmin neuvotellusta kunta-alan palkkaohjelmasta sekä niin sanotuista normaaleista sopimuskorotuksista.

Ratkaisu sisältää myös erillisen 600 euron kertapalkkion koronapotilaiden hoitoon osallistuneille sekä useita parannuksia työoloihin, Tehy ja Super kertovat.

Sovintoehdotuksen mukaan sote-alalla tehtäväkohtaisten palkkojen keskiarvo nousee keskimäärin vähintään 17,3 prosenttia viiden vuoden aikana. Kolmena ensimmäisenä vuonna nousu on 15,3 prosenttia.

Työhyvinvointia edistäviä parannuksia puolestaan ovat Tehyn ja Superin mukaan arkipyhä kokonaisena vapaapäivänä, vuosilomaoikeus myös arkipyhinä sekä niin sanotun joutuisan ruokailun käytäntö yleistyöaikamuodossa kuten lääkäreillä.

Ratkaisulla myös poistetaan työnantajilta mahdollisuus asettaa rekrytointikieltoja.

Ratkaisu koskee myös laajemmin kunta-alaa

Sovintoa työriitaan haettiin ensin silloisen valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan, sitten työriitaa ratkomaan määrätyn sovittelulautakunnan ja nyttemmin uuden valtakunnansovittelijan Sajavaaran johdolla.

Kunta-ala laajemmin sopi työehdoista alkukesästä sovittelulautakunnan esityksen pohjalta. Alalle sovittiin viisivuotinen palkkaohjelma, jonka myötä alan palkat nousevat 5,1 prosenttia normaalien sopimuskorotusten lisäksi vuosina 2023–2027.

Toisin kuin muut alat, hoitajaliitot hylkäsivät esityksen. Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen luonnehti esitystä luokattoman huonoksi. Tehy ja Super ovat tavoitelleet vielä kunnianhimoisempaa palkkaohjelmaa: 3,6 prosenttia vuosittain viiden vuoden ajan yleisten korotusten lisäksi.

Vaikka hoitajat tuolloin irtautuivat neuvotteluista eivätkä sitoutuneet työrauhavelvoitteeseen, jo järjestelyssä sovitut palkankorotukset koskivat kesäkuun alusta myös hoitajia.

Kunta-alan ratkaisu jäi myös osin seuraamaan hoitajaliittojen neuvottelua. Muille kunta-alan työntekijöille luvattiin, että jos Tehy ja Super saavat kunta-alan sopimusta paremmat palkankorotukset, ne ulotetaan koskemaan myös kunta-alan sote-henkilöstöä, kuten sosiaalityöntekijöitä ja varhaiskasvatuksen työntekijöitä.

Siten hoitajien mahdolliset palkankorotukset voivat laukaista uudet neuvottelut myös kunta-alan järjestöjen ja KT:n välillä siitä, ulotetaanko hoitajien saamat korotukset koskemaan kaikkia.