Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

14-vuotiasta poikaa pahoinpideltiin pesäpallomailalla Riihimäellä

14-vuotias poika pahoinpideltiin huumeiden käytön vuoksi muun muassa pesäpallomailalla Riihimäellä. Tekoon syyllistyi pojan kanssa iltaa viettänyt 19-vuotias nuorukainen. Molemmat olivat poltelleet kannabista nuorukaisen asunnolla illan aikana.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut nuorukaiselle pahoinpitelystä ehdollista vankeutta. Teko tapahtui kuluvan vuoden toukokuussa.

Molemmat kertoivat tapahtuneesta yhteneväisesti, että iltaa ja yötä oli vietetty hauskoissa merkeissä. Molemmat olivat päihtyneitä.

Nuorukainen oli yllättäen suuttunut pojan huumeiden käytöstä ja aloittanut pahoinpitelyn. Hän kävi pojan kimppuun ja heitti tämän lattialle sekä päin levypainotankoa. Lisäksi nuorukainen muun muassa löi uhria pesäpallomailalla jalkoihin.

Uhrin ja tuomitun kertomukset erosivat olennaisilta osilta käräjillä.

Käräjäoikeuden mukaan pojan kertomuksen luotettavuutta heikensi se, että tämä oli kertonut esitutkinnassa olennaisista osista eri tavalla kuin oikeudessa.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 19-vuotiaalle pahoinpitelystä 60 päivän pituisen ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Käräjäoikeus katsoi, ettei sakkorangaistus riitä. Syynä olivat nuorukaisen toiminta teossa sekä se, että teko kohdistui 14-vuotiaaseen.Nuorukainen velvoitettiin korvaamaan uhrille kivusta ja särystä 800 euroa sekä oikeudenkäyntikuluja yli 1 400 euroa.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.