Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesärenkailla ei ole viikonloppuna asiaa liikenteeseen – Lunta on luvassa, mutta Kanta-Hämeessä päästäneen Uuttamaata vähemmällä

Talvirenkaat on viimeistään nyt aika vaihtaa alle, jos mielii liikenteeseen viikonloppuna.

Etenkin sunnuntaina on syytä varautua talvisiin olosuhteisiin, kun Ilmatieteen laitos varoittaa vähintään mahdollisesti vaarallisesta ajokelistä koko eteläisessä Suomessa.

Uudellamaalla ajokeli on jopa vaarallinen.

– Siihen kannattaa varautua, että lunta tulee enemmänkin. Se haittaa liikennettä varmaankin aika paljon. Tuulikin on voimakkaampaa eli se tarkoittaa käytännössä ihan kunnon pyryä, sanoo päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo Ilmatieteen laitokselta.

Niin voimakas tuuli ei ole, että autoilijoiden tarvitsisi pelätä lumen kinostumista. Näkyvyys voi kuitenkin olla heikko ja tienpinnat liukkaita.

Pahin pyry on rajoittumassa Uudellemaalle, etenkin rannikolle. Lumisade on selvästi heikompaa jo Hämeen korkeudella.

Uudellamaalla lunta voi kertyä jo lauantaina jopa viitisen senttiä.

Sunnuntaina lunta tulee enemmän ja laajemmalle alueelle, mutta silloinkin eniten Uudellamaalla. Maahan voi kertyä 5–10 sentin hanki.

– Kyllä tuo kunnon lumipyryltä vaikuttaa. Ei tarvitse ajatella, että tämä on nyt syksyn ensimmäinen, vaan kyllä sitä ihan kunnolla on tulossa.

Maisema ei kuitenkaan näytä jäävän talviseksi kovin pysyvästi. Ensi viikon lopulla ennuste näyttää taas sen verran plussaa, että lumet Sinisalon mukaan todennäköisesti sulavat.

– Se on vielä epävarmaa. Toisaalta kun ollaan tässä vaiheessa vuotta, plussakelejäkin on todennäköisesti tulossa. Talvikausi on kuitenkin jo meneillään.