Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapon yritys Turengissa: Poliisi pyytää yleisön havaintoja Tapailankujalta tiistai-iltapäivältä

Poliisi kertoo tutkivansa Turengissa tiistaina iltapäivällä tapahtunutta vakavaa väkivaltatilannetta tapon yrityksenä ja pyytää yleisön havaintoja tapahtumista Tapailankujan alueelta.

Hämeen poliisi kertoo ottaneensa kaksi henkilöä kiinni tapaukseen liittyen.

Turengin veriteko tuli poliisin tietoon tiistaina iltapäivällä, kun Janakkalan terveysasemalta ilmoitettiin hätäkeskukseen, että sinne oli tuotu potilas, jolla oli verta vuotava vamma ylävartalossa. Potilas sai terveysasemalla ensiapua ja hänet siirrettiin hoitoon Kanta-Hämeen keskussairaalaan.

Poliisi epäilee teon tapahtuneen osoitteessa Tapailankuja 9 sijaitsevassa yksityisasunnossa. Poliisi on tehnyt paikalla teknistä tutkintaa.

Tutkinnanjohtajana toimivan Hämeen poliisin rikoskomisario Jani Stepanoffin mukaan rikoksen uhri on mies, mutta tutkinnan tässä vaiheessa hän ei halua kertoa tarkemmin esimerkiksi miehen ikää. Myöskään kiinniotettujen ikään, sukupuoleen tai rikoksen mahdolliseen motiiviin liittyen hänellä ei toistaiseksi ole julkista sanottavaa.

Tapahtumapaikalla keskiviikkona käyneiden Hämeen Sanomien toimittajan ja valokuvaajan mukaan Tapailankuja 9:n kerrostalon ovelta johtivat selvät verijäljet kadun toisella puolella, hieman yli sadan metrin päässä sijaitsevan terveysaseman kohdalle saakka.

Tapailankujan kerrostalossa yksi ovista oli merkitty poliisin varoitusnauhoilla.

Hämeen poliisi pyytää yleisöltä havaintoja Tapailankujan ja Janakkalan terveysaseman välisen alueen kulkijoista tiistaina 22. marraskuuta kello 15-16 välisenä aikana. Myös erityisistä havainnoista Tapailankuja 9 -kerrostalon ympäristöstä tuona aikavälinä pyydetään ilmoittamaan.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen pitkakestoinentutkinta.kh.hame@poliisi.fi tai Hämeen poliisin vihjepuhelimeen, p. 0295 414 222.

Tapailankuja 9, Turenki

Uutista on päivitetty tutkinnanjohtaja Jani Stepanoffin antamilla tiedoilla kello 12.05. Uutista korjattu 21.11. klo 15.05: Verijäljet eivät menneet kerrostalolta terveyskeskuksen ovelle asti vaan terveyskeskuksesta katsottuna kadun vastakkaiselle puolelle.