Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tasavallan presidentti teki nämä kenraalikunnan ylennykset - Katso listat kaikista ylennyksistä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2022 ylentänyt kenraalimajuri Mikko Heiskasen kenraaliluutnantiksi, prikaatikenraali Mika Kalliomaan kenraalimajuriksi, prikaatikenraali Jukka Jokisen kenraalimajuriksi, eversti Sami-Antti Takamaan prikaatikenraaliksi, eversti Jyri Raitasalon prikaatikenraaliksi ja lääkintäkommodori Juha-Petri Ruoholan lääkintälippueamiraaliksi.

Kenraaliluutnantti Mikko Heiskanen on toiminut Sotilasedustajana EU:ssa ja Natossa vuodesta 2021. Hän on palvellut muun muassa Johtamisjärjestelmäpäällikkönä Pääesikunnassa, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen johtajana sekä apulaisosastopäällikkönä Pääesikunnanjohtamisjärjestelmäosastolla.

Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 1995 ja hänet ylennettiin kenraalimajuriksi vuonna 2020. Heiskanen on määrätty Puolustusvoimien sotatalouspäälliköksi 1.1.2023 lukien.

Kenraalimajuri Mika Kalliomaa on toiminut Maanpuolustuskorkeakoulun rehtorina vuodesta 2021.

Aiemmin hän on palvellut muun muassa Porin prikaatin komentajana, Valtakunnallisten maanpuolustuskurssien johtajana Maanpuolustuskorkeakoululla, Puolustusvoimien viestintäjohtajana Pääesikunnassa, opettajana Maanpuolustuskorkeakoululla, kehitysohjelman johtajana, Suomen Itsenäisyyden rahasto – Sitra sekä Pataljoonan komentajana Kaartin Jääkärirykmentissä.

Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 1999 ja hänet ylennettiin prikaatikenraaliksi vuonna 2019.

Kenraalimajuri Jukka Jokinen on toiminut Karjalan Prikaatin komentajana vuodesta 2019.

Aiemmin hän on palvellut muun muassa kurssin johtajana sekä Kadettikoulun johtajana Maanpuolustuskorkeakoululla, sektorijohtajana Pääesikunnassa, pataljoonan komentajana Kaartin jääkärirykmentissä sekä Tasavallan presidentin adjutanttina.

Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2001 ja hänet ylennettiin prikaatikenraaliksi vuonna 2019.

Jokinen on määrätty Maavoimien esikuntapäälliköksi Maavoimien esikuntaan 1.1.2023 lukien.

Prikaatikenraali Sami-Antti Takamaa on toiminut Maasotakoulun johtajana vuodesta 2022.

Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa Jääkäriprikaatin komentajana, ilmatorjunnan tarkastajana Maavoimien esikunnassa sekä Karjalan prikaatin esikuntapäällikkönä. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2016.

Takamaa on määrätty Maavoimien operaatiopäälliköksi Maavoimien esikuntaan 1.1.2023 lukien.

Prikaatikenraali Jyri Raitasalo on toiminut sektorijohtajana Pääesikunnassa vuodesta 2021. Tätä ennen hän on palvellut muun muassa puolustusministerin sotilasneuvonantajana puolustusministeriössä, sotilasprofessorina Maanpuolustuskorkeakoulussa sekä vanhempana osastoesiupseerina puolustusministeriössä.

Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2019. Raitasalo on määrätty Karjalan prikaatin komentajaksi 1.1.2023 lukien.

Lääkintälippueamiraali Juha-Petri Ruohola on toiminut Puolustusvoimien ylilääkärinä Pääesikunnan logistiikkaosastolla vuodesta 2022.

Aiemmin hän on palvellut muun muassa Merivoimien ylilääkärinä Merivoimien esikunnassa, sotilas- ja päällikkölääkärinä Porin prikaatissa, Säkylän ja Turun varuskunnan terveysasemilla sekä valmiusylilääkärinä Sotilaslääketieteen keskuksen esikunnassa. Lääkintäkommodoriksi hänet ylennettiin vuonna 2018.