Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähkökriisi sai aikaan kysyntäpiikin Lopella: Käsityöseuran villasukat tekevät nyt vauhdilla kauppansa

Kun asuntojen lämpötila laskee, viilenevät eritoten asuntojen lattiat. Lopen Käsityöseuran Joulupuoti palvelee vielä torstaihin saakka.

Alkaneen, energiakriisin vaikutuksille alttiin, talven aikana villasukilla on selvästi merkittävä rooli asumista helpottavana varusteena. Lämpimät sukat mahdollistavat asuntojen lämpötilan pienen laskemisen sähkösäästön toivossa. Vaikuttaahan lämpötilan aleneminen helposti etenkin lattioiden viilenemiseen.

Lämpimät jalat pitävät koko kehon paremmin lämpimänä. Siihen tarvitaan villasukkia!

Värikirjoa laidasta laitaan

Lopen Käsityöseuran pop up -myymälässä eli Joulupuodissa trendi on huomattu. Villasukkia on mennyt kaupaksi vauhdilla. Myynnissä on kymmenen tekijän sukkia, malleja ja kokoja on todella runsaasti. On pitkää, miltei polveen saakka yltävää mallia. On lyhyempää, leveämpää ja kapeampaa.

Värikirjoa on tarjolla laidasta laitaan. On koristeltuja malleja mutta myös perinteisiä yksivärisiä villasukkia. Tuntuu, että mielikuvitusta on käytetty erilaisten toteutusten luomiseen.

Myymälässä tarjolla olevien villasukkien keskihinta pyörii 20 euron tietämissä. Lyhyet ovat halvempia ja tosi pitkät luonnollisesti materiaalikulujenkin takia kalliimpia. Niiden hinta voi kivuta kolmeen kymppiin.

Ja jos ei jalkojen lämpö ole tarpeeksi, voi varustautua huivilla tai shaalilla, kaikki seuran aktiivien itse kutomia.

Myös huopatöppöset ovat oiva keino kylmenevää lattiaa vastaan.

Muutakin käsin tehtyä

Uutena tarjontana tämän vuoden joulupuodissa ovat loppilainen-villapaidan kuvioita mallintavat pipot, sukat ja villakintaat, kaulahuiveja unohtamatta.

Valmiita Loppilainen-villapaitoja ei toki ole myynnissä, niitä kun tehdään usein omin voimin harrastuksena ja ajanvietteenä.

– Sukkien lisäksi myynnissä on monenlaista muuta käsillä tehtyä. Toki tarjolla on perinteiseen tyyliin myös joulukoristeita, kertoo Lopen Käsityöseuran puheenjohtaja Eeva-Liisa Kerava.

Pop up -myymälä toimii samassa talossa, jossa on Lopen Apteekki ja K-Market. Aikaisemmin samassa tilassa myytiin erilaista lämmikettä, siellä kun sijaitsi Lopen ensimmäinen Alko. Nykyisellään se on tyhjänä ja näin sopiva vaihtoehto erilaisten pop-up myyntien tyyssijaksi.

Käsityöseuran joulumyymälä on vielä alkaneella viikolla avoinna tiistaista torstaihin kello 11.00-17.30 välisenä aikana.