Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Musiikkivideo | Valtakunnalliseksi kiihtynyt sala-auraajakohu sai Janakkalan kunnanjohtajan tarttumaan mikkiin tiktok-vaikuttaja Räpfaijan kanssa

"Ei sitä metsäpolkuu omin päin aurata, nyt kun lumet sulaa ni ei paljon naurata", kappaleessa riimitellään.

Tiktok-videoistaan tunnettu janakkalalainen Räpfaija eli Ville Vuorinen, 32, on tarttunut kuumaan puheenaiheeseen eli viime viikon sala-auraajakohuun.

Tänään perjantaina Youtubeen ilmestyneellä musiikkivideollaan Räpfaija kommentoi kohua muun muassa näin:

Janakkala mainittu, niin Turengissa tavataan. Jos kunnanmiestä autetaan, niin meilläpäin se salataan. Takavarikoitu Räppifaijan kolat, ku aurannu ni hyvin, et lumet ojissa ovat.

Kappaleen nimi on lyhyesti ja ytimekkäästi Auraäijä.

Ei sitä metsäpolkuu omin päin aurata, nyt kun lumet sulaa ni ei paljon naurata, kappaleessa räpätään.

Katso ja kuuntele Auraäijä-kappale:

Auraäijä-kappale viittaa Janakkalassa viime viikolla syntyneeseen aurauskohuun, joka nousi myös valtakunnan uutisiin.

Kyse oli siitä, että koiranulkoiluttajien iloksi metsäpolkuja aurannut yksityishenkilö Antti O. Vau joutui lopettamaan puuhansa saatuaan siitä suorasanaista palautetta kunnan työntekijältä.

Kunnanjohtaja Reijo Siltala pyysi Vaun kohtelua sosiaalisessa mediassa myöhemmin anteeksi.

Myös Janakkalan kunta pahoitteli työntekijänsä käytöstä tiedotteessa, jossa toisaalta todettiin myös perustelut sille, miksei kunta toivo auraamista paikoissa, joita se ei ole sisällyttänyt talvikunnossapito-ohjelmaansa.

Auraäijän kertosäkeenä on vanha tuttu Mörrimöykky-lastenlaulu, jonka laulaa 44-vuotias kunnanjohtaja Siltala.

Alun perin luokanopettajaksi valmistuneella Siltalalalla on tutkinto myös klassisesta laulusta ja hän on nuorena kierrellyt kuppiloita tanssimuusikkona.

Veneitä ja vanhoja autoja harrastava Siltala tunnetaan humoristisista päivityksistään sosiaalisessa mediassa.

– Minua on pidetty hyvänä viestijänä ja näkyvyyden tuojana. Kunnanjohtajan homma on nykyään sellainen, ettei sitä voi tehdä kulmahuoneessa istumalla vaan enimmäkseen jossain muualla, hän totesi ensimmäisessä henkilöhaastattelussaan Hämeen Sanomille vuonna 2020.

Räpfaijan ensimmäinen Tähdenlentoi näki päivänvalon huhtikuussa 2021 ja omakustannelevy Klassikko heinäkuussa 2021.

Aiemmin Ville Vuorinen oli tehnyt musiikkia veljensä kanssa Herra Vuoret -kokoonpanona, mutta Räpfaijana hän saavutti Tiktokissa heti menestyksen.

– Tajusin, että se on oikea media niille seuraajien aiheista tehdyille rap-videoille, hän kommentoi Hämeen Sanomille syksyllä 2021.

Lue lisää: Turengin sala-auraaja nosti esiin kuntabyrokratian syövereissä piilevän pessimismin