Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sulkeeko lakko nämä Hämeenlinnan ja Hattulan kaupat? Kesko arvioi lakon vaikutukset pieniksi, PAMin mukaan osa kaupoista menee kiinni

Isot kaupan toimijat olivat vielä maanantaina lyhytsanaisia Palvelualojen ammattiliiton (PAM) mahdollisen lakon vaikutuksista. PAM antoi sunnuntaina lakkovaroituksen, joka koskee yli 185:tä toimipaikkaa, joissa työskentelee noin 20 000 työntekijää.

Jos helmikuun alkuun suunniteltu lakko toteutuu, se ei alkuvaiheessa juuri näy kuluttajille, arvioidaan Keskolta. Työsuhdeasioista vastaava johtaja Petteri Huovinen kertoi STT:lle, että Kesko pyrkii valmistautumaan mahdollisimman hyvin ennakkoon.

– Joitakin tuotepuutoksia voi lakosta johtuen esiintyä, mutta tuotteille löytyy usein korvaava vaihtoehto, Huovinen sanoi Keskon viestinnän välittämässä sähköpostissa.

Lakot kohdistuisivat 25 varastoon 6.–9. helmikuuta sekä yli 160:een kaupan alan toimipaikkaan 9.–11. helmikuuta.

Hattulassa lakon piirissä olisi Parolan S-Market, Hämeenlinnassa Prisma sekä Tiiriön ja Hämeensaaren K-Citymarketit.

S-ryhmästä ei maanantaina haluttu arvioida, miten PAMin mahdollinen lakko vaikuttaisi logistiikkaan, tuotteiden saatavuuteen tai myymälöiden aukioloon.

– Tällä hetkellä tavarantoimitukset kulkevat normaalisti, ja tuotteita on myymälöissämme ja varastoissamme aina useamman päivän tarpeisiin, kertoi päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho S-ryhmän viestinnän välittämässä sähköpostissa.

Sovittelu alkaa tiistaina

PAMin puheenjohtajan Annika Rönni-Sällisen mukaan lakonuhan alla olevat varastot pysähtyvät todennäköisesti kokonaan, jos lakko toteutuu.

– Tavaraa ei lähde lakon aikana, Rönni-Sällinen sanoi STT:lle.

Kaupoista osa on hänen mukaansa todennäköisesti kiinni, osaa pidetään auki esihenkilövoimin.

Rönni-Sällisen mukaan työntekijät varastoissa ja kaupoissa kuuluvat melko kattavasti PAMiin.

– Kaikki eivät tietenkään kuulu, mutta meillä on hyvä edustus.

PAMin ja Kaupan liiton edustajat tapaavat valtakunnansovittelijan kanssa tiistaina. Kaupan alan nykyinen työehtosopimus umpeutuu 31. tammikuuta.

PAM antoi lakkovaroituksen kaupan alalle helmikuulle – Näitä kauppoja ja varastoja se koskee Hämeenlinnassa ja Hattulassa