Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi takavarikoi useita satoja väärennettyjä Koskenkorva-viinapulloja – Tästä tunnistat väärennöksen

Poliisi on takavarikoinut useita satoja pulloja väärennettyä Koskenkorva-viinaa. Poliisilla ei ole varmuutta pullojen sisällön turvallisuudesta.

Poliisi pääsi rikoksen jäljille, kun Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisipartio löysi Keski-Suomessa pysäyttämästään ajoneuvosta suuren erän Koskenkorva-viinapulloja.

Poliisi takavarikoi kyseisiä pulloja useita satoja. Pullot osoittautuivat tutkimuksissa väärennetyiksi.

Pullojen sisältämä alkoholi sisälsi epäpuhtauksia, minkä vuoksi poliisi ei voi olla varma tuotteen turvallisuudesta.

Poliisi tutkii asiaa tutkitaan törkeänä alkoholirikoksena Sisä-Suomen poliisilaitoksella ja teollisoikeusrikoksena Keskusrikospoliisissa.

Vasemmalla aito pullo, oikealla väärennetty:

Väärennettyjä pulloja ei ole ollut myynnissä esimerkiksi Alkon myymälöissä, vaan niitä on kaupattu laittomasti.

Poliisi epäilee, että katukauppaan ja muuhun laittomaan levitykseen on päätynyt jo useita satoja pulloja. Pulloja on voitu levittää myös eri puolilla Suomea.

– Väärennettyä Koskenkorva-viinaa epäillään levitetyn ainakin Keski-Suomen alueella, josta pulloja on takavarikoitu pysäytetyn ajoneuvon lisäksi toisestakin paikasta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari Rutanen Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Matti Rekola sanoo, että tuoteväärennöksissä on riskitekijöitä, koska tuotteen sisältö on suurella todennäköisyydellä jotain muuta kuin mitä etiketissä lukee.

– Tässäkään tapauksessa ei voida olla varmoja siitä, että väärennettyjen pullojen sisältö olisi turvallista juotavaksi. Alkoholin ostaminen pimeiltä markkinoilta on aina riski, kertoo Rekola.

Sisä-Suomen poliisilaitos ottaa vastaan vihjeitä liittyen väärennettyjen Koskenkorva-viinapullojen levittämiseen. Vihjeet pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi. Viestin otsikoksi pyydetään kirjoittamaan Koskenkorva.