Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikko | Toimituksessa ei istuta tumput suorina odottamassa uutisia, niitä suunnitellaan

Tällä viikolla vietetään uutisten viikkoa päiväkodeissa ja kouluissa.

Hämeen Sanomat osallistuu viikkoon tarjoamalla joka päivä videon toimituksen arjesta. Päivittäin verkkosivuille tulee video, jonka aiheet vaihtelevat.

Tänään, maanantaina ääneen pääsevät vastaava uutispäällikkö Susanna Kinnari ja deskiuutispäällikkö Juho Peltoniemi.

Tiistaina käydään juttukeikoilla Iiro-Pekka Airolan ja valokuvaajan kanssa.

Nykyään verkkosivut ovat entistä tärkeämmässä roolissa. Videoilla myös kerrotaan, miten verkkosivuja päivitetään ja miten verkon tekeminen eroaa printtilehden tekemisestä.

Kerromme myös, mitä kaikkea toimitus tekee enemmän verkkosivuille: videoita, toimittajien videokommentteja, podcasteja, kyselyitä ja visoja. Verkkosivuilta löytyy myös paljon enemmän juttuja kotimaasta ja maailmalta kuin printtilehdestä.

Viikon aikana tutuksi tulevat myös printtilehden tekeminen ja taitto, urheilutoimituksen skuupit ja päätoimittajan ja artikkelitoimittajan arki.

Uutisten viikolla päiväkodeissa ja kouluissa luetaan lehtiä ja tarkastellaan sanomalehtien verkkosivuja. Viikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen ja aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Viikko on uutismedian ja koulujen tärkein yhteinen kampanja ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista Suomessa. Vuoden 2023 Uutisten viikon slogan on Ymmärrä tulevaisuuttasi.

Viikon aikana Hämeen Sanomissa on nuorille suunnattua sisältöä. Tänään maanantaina haastattelussa on yksi Suomen suosituimmista tubettajista Lakko eli Eric Savolainen.

Lisäksi Hämeen Sanomissa on tulossa juttuja myös lasten ja nuorten lukutaidosta ja The 69 Eysin musavideokuvauksista.