Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso video | Toimittaja hankkii materiaalin juttukeikalla – Taika syntyy vasta työpöydän ääressä

Iiro-Pekka Airola kertoo toimittajan työstä ja siitä, miten juttu syntyy.

Hämeen Sanomat julkaisee uutisten viikolla videoita toimituksen arjesta. Tänään tiistaina toimittaja Iiro-Pekka Airola kertoo toimittajan työstä ja avaa sitä, miten juttu syntyy.

Airolan mukana pääsee vierailemaan Ritva Oksasen näyttelyn avajaisissa ja uutiskeikalla Airola käy Kalpalinnassa Janakkalassa.

Päivittäin ilmestyvillä videoilla pääsee tutustumaan myös urheilutoimitukseen ja toimitussihteeri ja taittaja kertovat, miten perinteinen printtilehti kootaan illan aikana.

Videoilla ääneen pääsevät myös päätoimittaja ja artikkelitoimittaja, jotka kertovat vuorovaikutuksesta lukijoiden kanssa ja miten oman mielipiteensä saa mielipidesivulle.

Toimituksessa ei istuta tumput suorina odottamassa uutisia, niitä suunnitellaan

Uutisten viikolla päiväkodeissa ja kouluissa luetaan lehtiä ja tarkastellaan sanomalehtien verkkosivuja. Viikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen ja aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Vuoden 2023 Uutisten viikon slogan on Ymmärrä tulevaisuuttasi.