Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikko | Keskustele muuallakin kuin somekuplassasi! Videolla kuulet, miten saat mielipiteesi lehteen ja isolle yleisölle

Uutisten viikko päättyy tänään. Hämeen Sanomat on jakanut koko viikon ajan arkeaan toimituksessa.

Tänään esittäytyvät artikkelitoimittaja Rauno Lahti ja päätoimittaja Tuulia Viitanen.

Hämeen Sanomissa julkaistaan paljon lukijoiden mielipiteitä ja tekstiviestejä. Tekstareita voi kirjoittaa nimimerkillä, mutta mielipiteet julkaistaan nimellä.

Nykyään lehteen voi lähettää myös lukijoiden kuvia. Videolla Rauno Lahti kertoo, miten mielipiteensä saa lehteen. Oikeastaan se on hyvin yksinkertaista: tee selkeä, perusteltu ja ajankohtainen mielipidekirjoitus, lähetä se mielipide@hameensanomat.fi ja odota julkaisua.

Päätoimittaja Tuulia Viitanen kertoo myös omasta työstään. Päätoimittajan tehtävä on vastata julkaisusta, sen sisällöstä ja vaalia myös toimittajien työrauhaa ulkoiselta vaikuttamiselta. Päätoimittaja pitää myös suhteita yllä sidosryhmiin.

Pääkirjoituksia lehdessä kirjoittavat muutamat henkilöt. Pääkirjoitus on lehden kanta, ei yksittäisen toimittajan mielipide. Sen vuoksi pääkirjoituksen tekijän nimeä ei kerrota.

Lehdessä julkaistaan myös kolumneja toimittajien omilla nimillä. Ne ovat yhden ihmisen näkemyksiä.

Jutut ja kuvat eivät itsestään napsahtele Hämeen Sanomien sivuille – Visuaalisen ilmeen kanssa työskentelee moni

Mikä on skuuppi? – Urheilutoimituksessa läpimenojuttuja tahkotaan luotettavien lähteiden avulla

Toimittaja hankkii materiaalin juttukeikalla – Taika syntyy vasta työpöydän ääressä

Toimituksessa ei istuta tumput suorina odottamassa uutisia, niitä suunnitellaan