Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso videot | Hämeenlinnan Kirkonkulman oppilaat loistavat tähtinä opetusvideolla

Kirkonkulman koulussa elettiin torstaina jännän äärellä, kun oppilaat pääsivät ensi kertaa näkemään viime syyskuussa kuvatun videon.

Kirkonkulman koulu sekä Käikälässä sijaitseva Solvikin päiväkoti olivat mukana valtakunnallisessa Opetushallituksen lasten oikeuksiin liittyvässä videoprojektissa.

– Videoista kolme kuvattiin Hämeenlinnassa ja loput Helsingissä. Olen hämeelinnalainen, joten halusin tuoda kaupunkia esille, projektia luotsannut Opetushallituksen erityisasiantuntija Tiina Kärkkäinen kertoo.

Kieltenopettaja ja oppilaskunnan ohjaava opettaja Merja Savonen keräsi oppilaiden joukosta vapaaehtoisia videokuvauksia varten.

– Oppilaita löytyi hyvin, parisenkymmentä. Heistä moni suostui pohtimaan mitä lapsen oikeudet ovat koulussa.

Opettajan mukaan videoprojekti oli mielenkiintoinen ja oli hienoa saada olla siinä mukana ja tuoda koulua maailmankartalle.

Näet kaikki videot alla.

Ensin Kirkonkulman koululaiset kertovat mitä he ajattelevat lapsen oikeuksista ja mitä ne ovat koulumaailmassa:

Solvikin päiväkodin työntekijän kanssa pohdittiin mitä ovat lapsen oikeudet varhaiskasvatuksessa:

Solvikin päiväkodin lapset lauloivat myös Lapsella on oikeus -laulun, jossa käsitellään tärkeitä asioita lapselle:

Opetushallitus on julkaissut myös uuden lapsen oikeuksien sivuston, oph.fi/lapsen-oikeudet. Sivustolla on lapsen oikeuksiin liittyvää materiaalia kahdeksalla eri kielellä mm. arabiaksi, somaliksi ja saamen kieliksi.